Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα γίνεται η λοταρία με τις αποδείξεις λιανικής

 
Τη θεσμοθέτηση λοταρίας με έπαθλα χρηματικά ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Όπως μετέδωσε το Mega, τη θέση του λαχνού θα έχει η απόδειξη που θα παίρνει ο κάθε πολίτης τον μοναδικό αριθμό της οποίας θα στέλνει...
με ένα απλό sms στο τερματικό της αρμόδιας υπηρεσίας και κάθε μήνα θα γίνεται μια κλήρωση με πολλούς τυχερούς.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να δοθούν και μεγαλύτερα ποσά έως και 10.000 ευρώ ανάλογα και με την επιτυχία του μέτρου. Η πρόταση παρουσιάστηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα να μην παίρνει σαφή θέση αλλά να ζητά περισσότερα στοιχεία. Ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η εφαρμογή του στην Πορτογαλία με θεαματικά αποτελέσματα καθώς η ζήτηση αποδείξεων έφτασε στο 45% με έσοδα 800 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο.

Η λοταρία των αποδείξεων εφαρμόζεται επίσης στη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ταϊβάν, την Αργεντινή, την Κολομβία, το Πόρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση το πορτογαλικό μοντέλο εκείνος που θα κερδίσει στην κλήρωση μπορεί να κερδίσει αυτοκίνητο ή μετρητά, ενώ στη Σλοβενία και τη Μάλτα, τα κέρδη περιορίζονται μόνο σε μετρητά. Στην Πορτογαλία, πάντως, το αντίστοιχο μοντέλο οδήγησε σε αύξηση εισπράξεων ΦΠΑ κατά 800 εκατ. μέσα σε έξι μήνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου