Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τα διόδια ~ Δωρεάν η διέλευση το τριήμερο του "ΟΧΙ"


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και ο Α.Τσίπρας), που ζητούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση να καταργήσει τα "ληστρικά διόδια", συμμετέχοντας σε εκατοντάδες διαδηλώσεις εναντίον των διοδίων, είναι σήμερα στην κυβέρνηση, επομένως είναι αυτονόητο, ότι θα εφαρμόσουν την πολιτική τους, βάζοντας τέρμα στο "διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού", όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός, στην παλλαϊκή ημέρα δράσης  κατά της ληστρικής λειτουργίας των διοδίων", με σύνθημα "οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό". Το εκδρομικό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, δεν θα πληρώσετε διόδια :))


Γέλασε κανείς;
ο τύπος που ζητά "ΕΓΝΑΤΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ", σήμερα κυβερνά. ήρθε η ώρα λοιπόν, για Εγνατία ελεύθερη από διόδια. Είπες τίποτε σύντροφε;06/02/2011

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου

http://www.syriza.gr/article/id/42757/Dhlwsh-toy-Proedroy-ths-K.O.-toy-SYRIZA-Al.-Tsipra-sta-diodia-toy-Isthmoy-ths-Korinthoy.html#.ViCufNLhDcs
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, για να συμμετάσχει στην παλλαϊκή ημέρα δράσης  κατά της ληστρικής λειτουργίας των διοδίων.
Σε δηλώσεις του, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
Σήμερα είμαστε εδώ, όπου συντελείται ένα διαχρονικό οικονομικό έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώνει πανάκριβα διόδια, για δρόμους οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί και όταν κατασκευάζονται κοστίζουν τρεις και τέσσερεις φορές περισσότερο απʼ ότι οι αντίστοιχοι σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, που, ως επί το πλείστον, ελέγχουν και ΜΜΕ, θέλουν συνεχώς να κερδίζουν και οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια. Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων. 
Μιλάνε αυτοί που χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους τζάμπα έχουν φτιάξει μεγάλες περιουσίες, κερδίζοντας από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Δυσφημίζουν ένα κίνημα αυθόρμητο, προσπαθώντας να δώσουν τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας.
Ερώτηση: Το κίνημα αυτό μήπως πρέπει να γίνει παράδειγμα για γενικότερες κινητοποιήσεις από τους πολίτες στα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας;
Νομίζω ότι η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μια πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα. Τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να υποκινήσουν την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών. Και αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή που μας κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια, τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σʼ αυτήν την αισχροκέρδεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου