Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΦΠΑ επί του φόρου! Παγκόσμια πρωτοπορία! ~ Η παρθενοποίηση της ελληνικής οικονομίας


Ως και το 60% του τζίρου της μέσης υγιούς μικρής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών (μη-ζημιογόνας), πηγαίνει σε πληρωμές προς το κράτος.

ΙΚΑ, ΦΠΑ, ΦΜΥ, ρυθμίσεις, φόρος εισοδήματος, ΤΕΒΕ, παρακρατούμενος φόρος, κλπ κρατικά.

Κράτος από παντού και για τίποτα. 



Μετά από αυτά η επιχειρησούλα θα πρέπει να πληρώσει το ακριβότερο ρεύμα στην Eυρωπαϊκή Ένωση που έχει 40% φόρους εκ των οποίων 10%-30% δημοτικοί φόροι και τέλη, το νοίκι που είναι 40% φόροι για τον ιδιοκτήτη, τα τηλέφωνα που και αυτά είναι 50% φόροι, βενζίνες που είναι 70% φόροι, κλπ κλπ, ώσπου στο τέλος ο επιχειρηματίας θα μείνει με κατιτίς για τα τσιγάρα του, ουσιαστικά απλήρωτος. 

Αυτά για τις επιχειρήσεις που ακόμα και μετά τα capital controls καταφέρνουν και δεν έχουν περάσει στις ζημιές!

Όλοι αυτοί οι φόροι είναι για να πληρώνουν τεμπέληδες και λαμόγια.

Ανταποδοτικότητα μηδέν! Μέχρι και ΦΠΑ επί των ειδικών φόρων πληρώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις! Φόρος Προστιθέμενης Αξίας επί του φόρου! Παγκόσμια πρωτοπορία!

Άσε που για να εισπράξεις τα τιμολογηθέντα σε μια αγορά χωρίς ρευστότητα, πρέπει να πιεις το κώνειο, και οι κρατικοτάιστοι στα παίρνουν μπαμ με τη μία, ειδεμή πας φυλακή.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λέγεται Παρθενοποίηση της Οικονομίας, με επιβολή απίστευτων φόρων και εισ-φόρων, μέτρα καταστολής, κατασχέσεις, επιθετική ενάντια στην επιχειρηματικότητα δημόσια διοίκηση, αναδρομική φορολόγηση με φορολογικό νόμο που αλλάζει 8-10 φορές το χρόνο, κυβέρνηση που κεντρικοποιεί όλες τις αποφάσεις για την οικονομία, και ένα στράτευμα αργόμισθων, αργόσχολων, και τεμπέληδων στο ρόλο του τσιμεντόλιθου στο λαιμό του μικρομεσαίου που προσπαθεί να κολυμπήσει μεσοπέλαγα.

Και capital controls μην τυχόν και επιζήσει κανείς!

Σκοπό έχει η Παρθενοποίηση να καταστρέψει ολοσχερώς την επιχειρηματικότητα, ώστε μετά οι κομισάριοι, χωρίς ανταγωνισμό να ξαναστήσουν την οικονομία από το μηδέν, με ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής δική τους αυτή τη φορά. Θα αφήσουν πίσω κυριολεκτικά χώμα και κάρβουνα! Μια οικονομία άχτιστο οικόπεδο!

Είναι η Σφαγή των Αμνών, με στόχο τη φτωχοποίηση ολόκληρης της Παραγωγικής Οικονομίας.

Την ίδια στιγμή που οι αποδέκτες των χρημάτων των φόρων όλων μας ζουν μια άνετη, χωρίς άγχος, νωχελική ζωή περιμένοντας να μπει ο μισθός στις 26 κάθε μήνα προκαταβολικά, με υπερωρίες προϋπολογισμένες είτε τις κάνουν είτε όχι, και μετά αν θέλουν, όποτε θέλουν, να πάνε στην υπηρεσία για καφέ και εφημερίδα. Παίρνοντας 150% των μισθών της ιδιωτικής οικονομίας!

Αυτό που κατ' ευφημισμόν ονομάζουμε Ελληνικό Κράτος, είναι μια θεσμοθετημένη και νομιμοποιημένη ληστεία. 

Καμία ανταποδοτικότητα δεν υπάρχει στους φόρους που πληρώνει ο Έλληνας μικρομεσαίος, πλέον υψηλότερους ακόμη και από σοσιαλιστικές χώρες όπως η Σουηδία, με τεράστιο κράτος. Απλώς αυτοί τα παίρνουν με ένα φόρο όλα μαζί, ενώ εμείς τα έχουμε σπάσει σε 200 κομμάτια για να μην φαίνονται!

Μέχρι και το φόρο για την κρατική τηλεόραση τον βάφτισαν "Ανταποδοτικό Τέλος”!
Μεγάλε, στο μαγαζί μου δεν έχω τηλεόραση, μπορώ να μην πληρώσω; Μπα!
Ούτε στην γεώτρηση που παίρνω ρεύμα για την αντλία, δεν έχω τηλεόραση! Μπα πάλι!


Η χώρα θα αδειάσει από Έλληνες!

Αυτό είναι βέβαιο.
Για να πληρώσουν αγράμματες καθαρίστριες να παριστάνουν τις πτυχιούχους γραμματείς στα δικαστήρια (ΠΕ0: πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 0 χρόνια) με πανεπιστημιακό επίδομα!

Στα δικαστήρια!
Πλήρωνε ηλίθιε!

Ισοδύναμα, ηλίθιοι, δεν είναι μόνο οι φόροι! Ισοδύναμα είναι και μειώσεις κόστους της ακατάσχετης σπατάλης του κράτους!

Θα έρθει μέρα που θα κάνουμε αίτηση προσχώρησης στην Αφρική... και θα μας απορρίψουν.


Του Άγη Βερούτη / capital.cgr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου