Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Να μην αμελήσετε να πληρώσετε τον νέο ΕΝΦΙΑ γιατί έχουμε και στόματα να θρέψουμε...


Σήμερα μπορεί ο μισθός των γενικών γραμματέων να είναι της τάξης των 2.800 ευρώ καθαρά, ωστόσο εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο για περαιτέρω μειώσεις και έτσι... αποκαλύφθηκαν.

Με το μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου είχαν συνδέσει τον μισθό τους 5.000 (μόνο;;;) δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.



Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο μείωσης των μισθών υπουργών και βουλευτών (για τους τελευταίους μέσω φορολόγησης), ανακάλυψε πως περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως ειδικών επιστημονικών κατηγοριών, σε βάθος χρόνων, είχαν συνδέσει τις μισθολογικές τους απολαβές με τους υψηλόμισθους γενικούς γραμματείς υπουργείων, με αποτέλεσμα, όταν αποφασιζόταν αύξηση σε αυτούς, να... παρασύρει και άλλους 5.000.

Σήμερα μπορεί ο μισθός των γενικών γραμματέων να είναι της τάξης των 2.800 ευρώ καθαρά, ωστόσο εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο για περαιτέρω μειώσεις και έτσι... αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε γνώση του φαινομένου, όμως αγνοούσε την έκτασή του.

Η διόρθωση αυτής της κατάστασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των μισθών υπουργών και βουλευτών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η μείωση υπολογίζεται σε 25% περίπου, μεσοσταθμικά.


Σε καθεστώς αδιαφάνειας λειτουργούν 404 (μόνο;;;) οργανισμοί του Δημοσίου

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς διαπιστώθηκε ότι 404 οργανισμοί του Δημοσίου εξακολουθούν να λειτουργούν σε καθεστώς αδιαφάνειας και με άγνωστο αριθμό εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, συνολικά 404 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν έχουν απογραφεί, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους.

Υπενθυμίζεται πως η απογραφή των φορέων και των αποδοχών του συνόλου των υπαλλήλων στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας από το 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου