Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΟΑΣΘ ~ Νέα αύξηση στα εισιτήρια των λεωφορείων


Νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, μόλις ένα χρόνο μετά την αύξηση της τιμής του κατά 10 λεπτά.

Η αύξηση 10% του ΦΠΑ και στις μεταφορές, από 13% στο 23%, επιφέρει αυτή την νέα αύξηση του εισιτηρίου στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από...
την αρχή του 2016. Ο Χρήστος Στεφανίδης, πρόεδρος του Οργανισμού, δήλωσε πως από την 1/1 του 2016 η τιμή του κανονικού εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στα 1,10€ από 1 που είναι σήμερα. Αντίστοιχη αύξηση στις τιμές αναμένεται να υπάρξει και στα μειωμένα (μαθητικά, φοιτητικά, ΑμΕΑ, πολυτέκνων, ηλικιωμένων κ.ά.) εισιτήρια, αλλά σ’ αυτά εντός του λεωφορείου που κοστίζουν ούτως ή άλλως 1,10 ευρώ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια ώστε η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών να παραμείνει σταθερή και να μην υπάρξει αύξηση και σε αυτές.

«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο», είπε σε δηλώσεις του ο Χ. Σπίρτζης.

typosthes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου