Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Έλληνας αγόρασε μπισκότο από τον Τιτανικό αντί...

 


Το συγκεκριμένο μπισκότο άντεξε στο χρόνο, αλλά κυρίως στο ναυάγιο του Τιτανικού και αγοράστηκε αντί...
23.000 δολαρίων!

Ένα μπισκότο της βρετανικής εταιρίας Spillers and Bakers Pilot που βρέθηκε από τον Τζέιμς Φένγουικ, ο οποίος επέβαινε σε πλοίο που έφτασε για ενισχύσεις, πουλήθηκε σε Έλληνα συλλέκτη σε δημοπρασία του οίκου Henry Aldridge & Son στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει το BBC.

Tο μπισκότο διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση καθώς είχε τοποθετηθεί σε φάκελο, ενώ σημείωμα ανέφερε: «Μπισκότο Pilot από τη σωσίβια λέμβο του Τιτανικού, Απρίλιος 1912».

Ο Άλαν Άλντριντζ του οίκου δημοπρασιών δήλωσε στην Washington Post ότι το μπισκότο 103 ετών βρισκόταν σε κιτ επιβίωσης σε μία από τις σωστικές λέμβους του Τιτανικού που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 έπειτα από σύγκρουση με παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Ο Άλντριτζ τόνισε: «Δε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι λιγότερο νόστιμο, αλλά αν βρίσκεσαι σε μία λέμβο στη μέση του ωκεανού, σίγουρα θα το φας». Παράλληλα, εξήγησε πως το μπισκότο διατηρήθηκε έπειτα από τόσα χρόνια εξαιτίας της σύστασής του.

O ιδιοκτήτης των δημοπρασιών έκανε λόγο για το «πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου», προσθέτοντας ότι «αν πάρεις ένα από αυτά και το αφήσεις έξω, θα στεγνώσει και θα απολιθωθεί».
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου