Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Καθαρίστριες κατέστρεψαν καλλιτεχνική εγκατάσταση γιατί θεώρησαν ότι ήταν σκουπίδιαΜία avant-garde έκθεση τέχνης σε ένα μουσείο στην Ιταλία κατέληξε στα σκουπίδια μετά από τον υπερβάλλοντα ζήλο των καθαριστριών οι οποίες αποφάσισαν ότι η εγκατάσταση ήταν σκουπίδια.

To Installation, με τίτλο «Πού θα πάμε απόψε για χορό», εκπροσωπεί την ηδονισμό και την πολιτική διαφθορά της δεκαετίας του 1980.


Δημιουργήθηκε από τη Sara Goldschmied και την Eleonra Chiari, καλλιτέχνες από το Μιλάνο και αποτελούνταν από αποτσίγαρα, άδεια μπουκάλια, σερπαντίνες, κομφετί και πεταμένα παπούτσια και ρούχα. Όταν οι καθαρίστριες πήγαν στη δουλειά τους στο μουσείο Museion στο Bolzano στη γερμανόφωνη επαρχία Sud Tyrol της Ιταλίας, υπέθεσαν ότι το χάος είχε απομείνει από το πάρτι της προηγούμενης νύχτας. Αμέσως, άρχισαν να καθαρίζουν, βάζοντας τα αντικείμενα σε σακούλες απορριμάτων. Μάλιστα λόγω οικολογικής συνείδησης, χώρισαν το γυαλί, το πλαστικό και το χαρτί.

"Φυσικά και δεν είπαμε στο προσωπικό να...καθαρίσει την τέχνη» είπε η Letizia Ragaglia, επιμελήτρια του μουσείου, είπε σερ μία τοπική εφημερίδα. Την Παρασκευή το βράδυ έγινε μια εκδήλωση στο μουσείο. Είπαμε στο προσωπικό απλά να καθαρίσει το φουαγιέ και να αφήσει όλα τα υπόλοιπα"

"Προφανώς πίστευαν ότι η περιοχή αυτή ήταν μέρος του φουαγιέ." Η γκάφα έγινε γνωστή λίγο πριν τα αντικείμενα πεταχτούν ή σταλούν στην ανακύκλωση. Η επιμελήτρια δήλωσε ότι θα αναδημιουργήσει την εγκατάσταση, όπως ήταν αρχικά. "Θα βάλουμε τα πάντα όπως ήταν χρησιμοποιώντας φωτογραφίες για να μας βοηθήσουν", δήλωσε η κα Ragaglia. Το μουσείο ζήτησε συγγνώμη από τους επισκέπτες για την απούσα εγκατάσταση, αλλά υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει σύντομα.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου