Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κακός χαμός στις ΗΠΑ από ισλαμιστή ~ 50 τουλάχιστον νεκροί!


Αιματοκύλισμα σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο: 50 νεκροί - Αφγανός ο δράστης.

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, καθώς οι νεκροί της επίθεσης έφτασαν τους 50, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών φτάνει τους 53, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.


Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Ομάρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι Αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

O Ομάρ Ματίν, είχε εξοργιστεί βλέποντας δύο άνδρες να φιλιούνται στο κέντρο του Μαϊάμι.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse, όπου βρίσκονταν 100 περίπου άνθρωποι. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε, του έσωσε τη ζωή.

Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτής Πιτ Κινγκ, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό όπλων.
























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου