Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επιστροφή φόρου γιοκ! ~ Θα τον κατάσχουν προκαταβολικά(!) για τον ΕΝΦΙΑ


Ένα απίστευτο κόλπο φαίνεται πως σκαρφίστηκε το υπουργείο Οικονομικών για τη γρηγορότερη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ ο οποίος όχι απλά δεν καταργήθηκε, αντιθέτως θα είναι αυξημένος και κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» νέο σοκ περιμένει 1 εκατ. φορολογούμενους που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που θα βεβαιωθεί τον Αύγουστο, με την επιστροφή φόρου που θα δικαιούνται οι πολίτες.


Ουσιαστικά, με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.

Έτσι λοιπόν οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ θα «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος, θα πάρουν προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου