Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Θα απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα


Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι εργαζόμενοι της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την θέση εργασίας τους, μέσα σε 48 ώρες από την διαπίστωση αυτής της μεμπτής συμπεριφοράς τους, θα παύονται των καθηκόντων τους.

Στη συνέχεια, θα έχουν στην διάθεσή τους...
15 ημέρες για να μπορούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, ενώ σε διάστημα άλλων δυο εβδομάδων η δημόσια διοίκηση θα αποφασίζει αν είναι ένοχοι (και κατά συνέπεια θα τους απολύει) ή αν η οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν ευσταθούν.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ισχύει και για τους υπαλλήλους που «χτυπούν καθημερινά κάρτα» για απόντες συναδέλφους τους. Σε περίπτωση που κάποιο διευθυντικό στέλεχος του δημοσίου δεν καταγγέλλει την αδικαιολόγητη απουσία υπαλλήλων και δεν ζητά να ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, θα κινδυνεύει και ο ίδιος με απόλυση και με ποινή φυλάκισης μέχρι και δυο ετών.

Παράλληλα, ο απολυθείς υπάλληλος θα μπορεί να υποχρεωθεί και στην καταβολή χρηματικού ποσού που θα αντιστοιχεί σε έξι μήνες μισθούς, λόγω της ζημίας που προκαλείται στην εικόνα της δημόσιας και τοπικής διοίκησης.

Τα νέα μέτρα εγκρίνονται λίγες ώρες μετά το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε στην πόλη Καζέρτα της Κάτω Ιταλίας: εννιά υπάλληλοι τοπικού, δημόσιου κέντρου υγείας ετέθησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό και άλλοι επτά παύθηκαν των καθηκόντων τους, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας από τον χώρο εργασίας τους. Σύμφωνα με εικόνες που τράβηξαν με κάμερες οι καραμπινιέροι, κάποιοι από τους κατηγορουμένους αυτούς, κατά το ωράριο εργασίας τους συνόδευαν τα παιδιά τους στο σχολείο, πήγαιναν για τρέξιμο ή αγόραζαν νέα ρούχα και αξεσουάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου