Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Μασονικό ~ Ο ουροβόρος όφις αυτοπροσώπως pics+vids


Πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή «παγιδευμένοι στον εαυτό μας», αλλά σίγουρα όχι όπως το άτυχο ερπετό!

Πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή «παγιδευμένοι στον εαυτό μας», με την έννοια ότι έχουμε βρεθεί σε μία κατάσταση που δημιουργήσαμε οι ίδιοι και από την οποία δυσκολευόμαστε να ξεφύγουμε.


Ωστόσο, για τον πύθωνα Tim που διαμένει στο Κέντρο Ερπετών Alice Springs στην Αυστραλία, αυτή η φράση πήρε αναπάντεχα... κυριολεκτικό νόημα όταν «εγκλωβίστηκε» μέσα στο δέρμα που απέρριψε (και το οποίο σχημάτιζε έναν τέλειο κύκλο) και στριφογυρνούσε μέσα σ' αυτό για τρεις ολόκληρες ώρες.

Το σπάνιο αυτό συμβάν καταγράφηκε από το διευθυντή του κέντρου, Rex Neindorf, την περασμένη Τετάρτη και το βίντεο κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας χιλιάδες views.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Neindorf, πρόκειται για ένα θέαμα που ο ίδιος αντίκρισε για πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι εργάζεται στο κέντρο εδώ και 30 χρόνια. Το πρόβλημα, όπως εξήγησε, προέκυψε όταν ο Tim προσπάθησε να βγει από το νεκρό του δέρμα και «χτύπησε» πάνω σε ένα άλλο φίδι που βρισκόταν δίπλα. Τρομαγμένος, ξαναμπήκε στην άλλη άκρη του φολιδωτού «περιβλήματος» και άρχισε να στριφογυρίζει, συνεχίζοντας αυτήν την ατέρμονη διαδρομή για ένα τρίωρο, προτού μπορέσει να ξεφύγει.

Π.Θ.


Ο ουροβόρος όφις ή απλώς ουροβόρος (οὐροβόρος < οὐρά + βόρος) λέγεται ο όφις (το φίδι) τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του. Η περίκλειστη αναπαράστασή του αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Αποτελεί επίσης από τα πλέον διαδεδομένα τεκτονικά ή ακόμη και γνωστικά σύμβολα. Σαν σύμβολο υπάρχει πολύ πριν εμφανιστεί ο Τεκτονισμός.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου