Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αλλάγες στα Capital controls από Φθινόπωρο ~ Τα σενάρια


Με τις ελπίδες να μετατίθενται όλο και μακρύτερα για τη χαλάρωση των capital controls ζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλέον έχουν συνηθίσει στην ιδέα των κεφαλαιακών περιορισμών.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος τόνισε χθες ότι υπό όρους και προϋποθέσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στο σημερινό καθεστώς από...
το φθινόπωρο, ωστόσο, τον τελευταίο λόγο τον έχουν η ΕΚΤ και φυσικά η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Εάν δεν υπάρξει κύμα επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες και η αίσθηση της ασφάλειας στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία δεν θα χαλαρώσουν τα capital controls τα οποία πλησιάζουν στον ένα χρόνο λειτουργίας τους.

Πάντως, τα σενάρια για το ποιες αλλαγές θα γίνουν, δίνουν και παίρνουν χωρίς όμως να μπορεί κανείς με ασφάλεια να πει τι θα συμβεί τελικά.


Στις προτάσεις των τραπεζών προς την ΤτΕ ξεχωρίζουν οι εξής:
  • Αλλαγή στο εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων. Να παραμείνει στα 420 ευρώ την εβδομάδα, ωστόσο οι καταθέτες δεν θα χάνουν το δικαίωμα ανάληψης στην μία εβδομάδα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες να κάνουν ανάληψη ως και 840 ευρώ.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της σωρευτικής ανάληψης για έναν μήνα (τέσσερις εβδομάδες), δηλαδή για 1.680 ευρώ
  • Ενα τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι η αύξηση του ορίου στα 500 ευρώ την εβδομάδα με ταυτόχρονη αύξηση και του χρονικού περιθωρίου σωρευτικής ανάληψης στις δύο εβδομάδες, δηλαδή 1.000 ευρώ ανά πάσα στιγμή μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.
  • Η πιο εύκολη πρόταση για να υλοποιηθεί σύντομα είναι η απελευθέρωση του λεγόμενου «νέου» χρήματος, ειδικά για τις επιχειρήσεις. Τα νέα χρήματα δηλαδή που μπαίνουν στο τραπεζικό σύστημα να μην υπόκεινται σε περιορισμούς στην κίνησή τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ..
Πσστ… νεοέλληνα! Βάλε κάτω το φραπέ. Έχω κάτι να σου πω.

Καταλαβαίνεις πως η χώρα σου—αν βέβαια θεωρείς την Ελλάδα χώρα σου και δεν θεωρείς τον εαυτό σου Ευρωπαίο ή κοσμοπολίτη—μόλις ξεπουλήθηκε; Καταλαβαίνεις τι ψήφισε πρόσφατα η προδοτική κυβέρνηση της φασιστεράς και της παρακμής; Έχεις αντιληφθεί ότι μόλις μεταβίβασε όλη την δημόσια περιουσία, τις παραλίες όπου κάνεις τα μπανάκια σου, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, και τα δημόσια αεροδρόμια και λιμάνια που είχαν απομείνει, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για τα επόμενα 99 χρόνια, και ότι μέχρι τότε θα έχει αποκτήσει και κυριαρχικά δικαιώματα πάνω σ’ αυτή την περιουσία;

Έχεις αντιληφθεί επίσης πως όλα τα νομοσχέδια του κράτους πρέπει πλέον να εγκρίνονται από τους ξένους δανειστές; Έχεις καταλάβει ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας χωρίς τη παραμικρή συζήτηση, πως τώρα ο εθνικός προϋπολογισμός και οι φόροι θα επιβάλλονται απευθείας από τους ξένους δανειστές, από την κατά τα άλλα «καλή» Ευρωπαϊκή Ένωση;

Καταλαβαίνεις πως όταν δεν θα πετυχαίνει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς στόχους που αυτοί οι «καλοί» Ευρωπαίοι θα θέτουν για εμάς, ότι θα ενεργοποιούνται οι λεγόμενοι “κόφτες” που αυτομάτως θα εφαρμόζουν επιπλέον περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, και δημόσιες δαπάνες; Καταλαβαίνεις πως μιλάμε για συντάξεις των 345 ευρώ πλέον, που ενδέχεται να κοπούν ακόμα περισσότερο; Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε πλέον για ΦΠΑ 24% ακόμα και για χυμό;!!!!!!!

Καταλαβαίνεις πως τώρα οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανένας μέχρι τη στιγμή που θα έρθουν στην πόρτα σας για να γίνει η έξωση;

η συνεχεια.. http://dialogosmedia.org/?p=6338

Ανώνυμος είπε...

η υπομονη μας εξαντληθηκε, αλλα εμεις ακομα περιμεουνε τον σωτηρα που θα μας σωσει.
Μαντεψτε, σας εχω νεα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Γ@ΜΗΜΕΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΑΝ ΧΩΡΑ..!!

ΑΚΟΥΣΤΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ...
ΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΒΑΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΥΠΕΡ ΜΑΣ.!!! ΛΟΓΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ.. https://youtu.be/K9vosFqLqSE?t=32m22s

Ανώνυμος είπε...

μιλαμε για το πλεον ΞΕΠΟΥΛΗΜΗΝΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.!!!
https://youtu.be/4rLvGVyEmPA?t=25m54s

«Δεν είναι στην πληθώρα, αλλά στην ενότητα, εκεί που βρισκεται η μεγάλη δύναμη μας.»

Δεν είναι μόνο τα έξι χρόνια μνημονίων που ούτως ή άλλως,είναι υπερβολικά πολλά.
Είναι και η ανάπτυξη που πεισματικά,δεν έρχεται.
Είναι και η εξαθλίωση που χειροτερεύει.
Είναι και η γενοκτονία που συνεχίζεται.
Είναι και η παράδοση της Πατρίδας,σε ξένα συμφέροντα.
Είναι και η...ελπίδα...που προσφάτως...έχασε τον δρόμο !!!

Να παρακολουθείς απλά, ακόμη δεν βαρέθηκες ;;;

Διώξε τον φόβο !!!
Υπάρχει εφικτή πρόταση και λύση !!!

ΤΑ 5 ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.
1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.
2. Ανατροπή όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων και μέτρων των δοσιλογικών κυβερνήσεων.
3. Έξοδος από το ευρώ και αναθεώρηση της σχέσης μας με την Ε.Ε.
4. Δίκη δοσίλογων όλων των προδοτών, ανεξαρτήτως θέσεως (κυβερνητική ή μη).
5. Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας μέσω μια νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Αγώνας συνεχιζεται…
Θελουμε την Ελληνικη σημαια η την Γερμανική?
Θελουμε γκαουλαιτερ πανω στο κεφαλι μας?

Σε μας έπεσε ο κλήρος για να σώσουμε την Ελλαδα.!
Όπλο μας η Ελληνικη σημαια.!
Εναντια σε ολα τα κομματα.!
Ολοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την ΕΛΛΑΔΑ.!!!

http://www.epamhellas.gr/metavasi/

Δημοσίευση σχολίου