Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μπουκάλι κρασιού φτιαγμένο από …χαρτί

Η βρετανική εταιρία GreenBottle κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, το πρώτο μπουκάλι κρασιού του κόσμου , φτιαγμένο από χαρτί,...
  με τον Καλιφορνέζο παραγωγός κρασιού, Truett-Hurst και μια ετικέτα που σχεδιάστηκε από την Stranger & Stranger.

Η Stranger & Stranger σχεδίασε τα γραφικά της ετικέτας, ενώ η GreenBottle συνεργάστηκε με το οινοποιείο Truett-Hurst για την ανάπτυξη του προιόντος Paperboy. Το μπουκάλι το οποίο γίνεται από συμπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί, ζυγίζει μόλις 65 g -ένα έβδομο του βάρους ενός μέσου γυάλινου μπουκαλιού κρασιού.

Το Paperboy θα είναι το πρώτο χάρτινο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο που βγαίνει για πώληση, κάνοντας το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GreenBottle, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιτέλους το χάρτινο μπουκάλι κρασιού στο ράφι. Μια μεγάλη ιδέα έχει γίνει τώρα μια βιώσιμη πραγματικότητα. Το Paperboy είναι όχι μόνο πολύ ελαφρύτερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα εμφιαλωμένα σε γυαλί κρασιά, είναι επίσης ένα εξαιρετικής ποιότητας κρασί.

Όπως αναφέρθηκε στον ιστότοπο σχεδίασης της συσκευασίας Dieline, το Paperboy είναι από συμπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί και είναι τυπωμένο με φυσικό μελάνι.

Η GreenBottle είπε στο db ότι το μπουκάλι έχει αποτύπωμα άνθρακα που είναι λιγότερο από το ένα τρίτο της ισοδύναμης γυάλινης φιάλης.

«Το Paperboy ζυγίζουν μόνο μια ουγγιά όταν αδειάσουν, ώστε να  εξοικονομούνται τεράστια ποσά ενέργειας για τη μεταφοράτους,»είπε ο Shaw.

«Τα μπουκάλια είναι άκαμπτα και ισχυρά; είναι ασφαλή ακόμη και αν είναι σε Κάδο με πάγο για τρεις ώρες,», πρόσθεσε.

Γεμάτο με ένα μείγμα ερυθρού κρασιού 2012, από Paso Robles, τοPaperboy πήγε για πώληση στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ Safeway αυτή την εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη την Αμερική σύντομα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου