Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

"Μαϊμού" κατάργηση Οργανισμών μέσω συγχωνεύσεων


Η Τρόικα μας προετοιμάζει για τα μέτρα του 2014-2016, επιμένοντας κυρίως σε μεταρρυθμίσεις και συμμάζεμα του κράτους αλλά ο κ. Σαμαράς επικαλούμενος κίνδυνο κόπωσης... από πιθανή κατακόρυφη μεταρρυθμιστική προσπάθεια προτείνει βήματα σκαλί-σκαλί. 

Την γνωστή δηλαδή παλαιομοδίτικη μέθοδο των μαϊμού - καταργήσεων και απολύσεων με το κομπογιαννίτικο κόλπο των επανεντάξεων στους νέους αλλά και τους «συγγενείς» Οργανισμούς. 


Καρπός αυτής της κουτοπόνηρης κομματικής μεθόδου που καλλιεργήθηκε μετά το 1975 και «απολαμβάνουμε» ως κοινωνία σήμερα είναι και η διάλυση των Πανεπιστημίων με το μοναδικό στον πλανήτη αίσχος να αγωνιούν οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν.

Γιατί βασική αιτία (εκτός από την 40 ετών κομματική κατοχή και τις κομματικές κεφαλές που τα διοικούν) είναι η φαυλοκρατική μέθοδος των μονιμοποιήσεων της Νέας Δημοκρατίας, το 2007, που μάζευε από τους δρόμους όποιον περνούσε και τον διόριζε με μοναδικό στοιχείο την κομματική ταυτότητα.

Σήμερα κοντά στα ξερά της κομματικής επιδρομής του 2007 με τους διορισμούς... λοιπών συγγενών και φίλων των κομμάτων και των πρυτάνεων καίγονται και τα χλωρά που δεν είναι άλλοι από τους δύστυχους εργαζόμενους πριν την επιδρομή...

Τι πέτυχαν με τις πολιτικές κουτοπονηριές;

Να βάλουν τους πρυτάνεις καβάλα στο άλογο. Να τους βαφτίσουν «καπεταναίους». Και τώρα να συζητάνε με σκυμμένο το κεφάλι «σύμφωνο ειρήνης»...

Ούτε φιλοσοφία χρειάζεται λοιπόν ούτε περισπούδαστη ανάλυση των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων για να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει και τι πρόκειται να μας συμβεί.

Φθάνουν τα γεγονότα και οι εξελίξεις των ημερών μαζί με αυτά που κουβεντιάστηκαν εντός και εκτός της Βουλής.

Στο Βερολίνο εκτός από τα ταρατατζούμ... τις εντυπώσεις και την ανανέωση της γερμανικής εμπιστοσύνης  στο πρόσωπο του κ. Α. Σαμαρά, η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε υπέδειξαν, για την «πλοήγηση» του σκάφους της ελληνικής οικονομίας από το 2014 μέχρι το 2016, τη «χαρτογράφηση» των δανειστών και ιδίως της Τρόικα.

Η δε Τρόικα απέφυγε μεν αναφορές σε οριζόντια μέτρα (για να μην χαλάσει το κυβερνητικό «κοκτέιλ» πλεονάσματος και αισιοδοξίας) αλλά προβάλλοντας τον «μπαμπούλα» των μέτρων ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν κεντρικό μοχλό πίεσης.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα οι (καθόλου τυχαία) απανωτές δημοσκοπήσεις έδειξαν αγώνα –θρίλερ μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ,  εξαφάνιση σχεδόν των κομμάτων-δεκανίκια και αθόρυβη αναγέννηση από τις «στάχτες» των Χρυσαυγητών.

Άντε τώρα να τα προσπεράσεις όλα αυτά με επιχείρημα ότι οι δημοσκοπήσεις βγάζουν τον κ. Σαμαρά καταλληλότερο πρωθυπουργό σε μεγάλη απόσταση από τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Να λοιπόν γιατί ο κ. Σαμαράς (περνώντας μήνυμα προς την κυβέρνηση και κυρίως στους υπουργούς που έχουν χρεωθεί με τον κύριο όγκο των μεταρρυθμίσεων) δήλωσε στους F.T. ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν σκαλί-σκαλί και όχι κατακόρυφα.

Να ακόμη γιατί και ο κ. Μητσοτάκης όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει μόνο για τις γνωστές απολύσεις των 4.000 που αναμασάμε από το 2010 και των 12.000 για το 2014 που πρωτομάθαμε το 2011. Αλλά από τότε μέχρι σήμερα (περιέργως...) πληρώνουμε ακόμη 1.500 περίπου απατεώνες κρατικούς υπαλλήλους και περιμένουμε να δούμε που θα χώσουν τους άλλους 2.500.

Για να τους ξεχάσουμε μάλιστα έβγαλαν πάλι ξαφνικά από τα ντουλάπια  Οργανισμούς-σκελετούς της κρατικής αργομισθίας και τεμπελιάς.

Κατά τα άλλα μας προετοιμάζουν για τις ζημιές που θα φορτωθούμε από τα κρατικά μέσα μεταφοράς και από τα κρατικά Ταχυδρομεία αφού μας λένε να μην περιμένουμε και εκεί ούτε διάλυση, ούτε πώληση ούτε απόλυση.

Για τον ιδιωτικό τομέα όμως πέρα βρέχει... Εκτός βέβαια από συνεχή επανάληψη των γνωστών κινέζικων και άλλων επενδύσεων-σήριαλ...

Εκεί η ανεργία, η μετανάστευση, τα λουκέτα, τα συσσίτια, η αδυναμία περίθαλψής εργαζομένων και επαγγελματιών είναι υπόθεση που δεν αφορά σε τίποτε την κυβέρνηση.

Γι΄ αυτό και η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και μόνο σ΄ αυτές θα είναι η πρώτη «μεταρρύθμιση» του 2014.

Γιατί ο ιδιωτικός τομέας, συμπεριλαμβανομένης και της ατομικής περιουσίας, είναι μόνο για να τρέφει τον στρατό της κομματικής κατοχής του κράτους.

Και για να το επιβεβαιώσετε (ακόμη μία φορά) περιμένετε να ανακοινωθεί επισήμως ο προγραμματισμός διάθεσης των 20 δισ. ευρώ των πόρων ΕΣΠΑ από το 2014 μέχρι το 2020 και θα δείτε τι «πάρτι» ετοιμάζεται για τους Δήμους και τις Δημοτικές Εταιρίες. Μετά ψάξτε να βρείτε τι κονδύλια μένουν για τις ιδιωτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και (ιδίως) με ποιες προϋποθέσεις θα δοθούν για να καταλάβετε ότι το 2020 που θα λήγει το ΕΣΠΑ εμείς θα έχουμε αυξήσει την ανεργία και τα λουκέτα κρατώντας το κράτος αμείωτο στο ύψος του και στο βάθος του...  



Του Γιώργου Κράλογλου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου