Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα η Λευκή Βίβλος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας


Την πολύκροτη Λευκή Βίβλο για την ανεξαρτησία της Σκωτίας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση της Γλασκώβης υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το πιο «ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο», ενόψει του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους.

Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με περισσότερες από 200 σελίδες και περιλαμβάνει...
κάπου 650 απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία, τόνισε η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία είναι υπό την ηγεσία του Εθνικού Κόμματος που έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας.

«Ο οδηγός και οι απαντήσεις που προσφέρει θα δείξει με σαφήνεια τη διαφορά που μπορούμε να έχουμε στη Σκωτία, αν οι αποφάσεις για το μέλλον λαμβάνονται από εκείνους που νοιάζονται περισσότερο για τη Σκωτία δηλαδή το λαό της Σκωτίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Στάργκεον που αναμένεται να παρουσιάσει το κείμενο στη Γλασκώβη από κοινού με τον πρωθυπουργό Άλεξ Σάλμοντ. Οι δύο τους θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποιο νόμισμα θα χρησιμοποιεί η ανεξάρτητη Σκωτία, πώς θα εκμεταλλευτεί τον πετρελαϊκό της πλούτο, αν θα τον μοιράζεται με την Αγγλία , αν θα είναι μέλος της ΕΕ και τι θα συμβεί με τα συστήματα φορολογίας και την υγεία.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times και του Real Radio Scotland , έδειξε ότι το 47% των Σκωτσέζων ήταν αντίθετοι με την ιδέα της ανεξαρτησίας , ενώ το 38% τάσσονται υπέρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου