Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βορειοηπειρώτες προς ΥΠΕΞ: Προστατεύστε μας από την αλβανική τρομοκρατία



Ενώ η κατάσταση εκτραχύνεται μέρα με την μέρα, κι ενώ η νέα κυβέρνηση του σοσιαλιστή κ. Έντι Ράμα δείχνει να μη κρατά ούτε τα προσχήματα, όπως συνέβαινε επί Μπερίσα, οι Βορειοηπειρώτες απευθύνονται προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, εκλιπαρώντας τον να τους προστατεύσει.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία για την τύχη και αυτής της έκκλησης, που θα είναι παρόμοια μ’ αυτήν των Χειμαρριωτών που τους καταληστεύουν την γη, και οι οποίοι απευθυνόμενοι στο ελληνικό ΥΠΕΞ...
-όπως δημοσιεύσαμε προ 15νθημέρου- δεν διαπίστωσαν να υπάρχει κάποια ουσιώδης ανταπόκριση.
Προκειμένου λοιπόν να προστατευθούν από τις τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος τους, οι εκπρόσωποι της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών (ΝΕΒ) απευθύνουν έκκληση προς τον κ. Ευ. Βενιζέλο -η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα τους (neb.gr)- για «άμεση παρέμβαση στο κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται στην Βόρειο Ήπειρο».

Αφορμή για την έκκληση αποτέλεσε η πρόσφατη άγρια δολοφονία ηλικιωμένου Βορειοηπειρώτη στο Βελιάχοβο από Αλβανούς διαρρήκτες, και η ΝΕΒ απευθυνόμενη στον ΥΠΕΞ εκφράζει την αντίδραση και την αγανάκτηση για τα αυξανόμενα βίαια περιστατικά κακοποιήσεων, διαρρήξεων αλλά και τραγικών θανάτων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Γράφουν:

«Το κλίμα τρομοκρατίας που διαμορφώνεται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε συνδυασμό με την παντελή απουσία λήψης μέτρων απ’ την αλβανική πολιτεία, μάς οδηγεί στο συμπέρασμα, πως απώτερος στόχος είναι η περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής μειονότητας. Ταυτόχρονα, δε, ζητάμε την στήριξή σας για την άμεση επίλυση του ζητήματος».

Δεν ζητείται άνευ λόγου η στήριξη της ελληνικής πολιτείας, επειδή κατά τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά χωριά έχουν θρηνήσει αρκετούς Έλληνες από ξυλοδαρμούς Αλβανών και εκατοντάδες άλλοι έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων. Παρά τις καταγγελίες και τις αντιδράσεις που έχουν γίνει, από εκπροσώπους Βορειοηπειρωτών, η αλβανική πολιτεία συνεχίζει να μένει αμέτοχη και να μην μεριμνά.

Η ΝΕΒ καταγγέλλει ότι «Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι οι δράστες είναι ενήμεροι για την έλλειψη αστυνόμευσης στις συγκεκριμένες περιοχές. Η συστηματική αδιαφορία του κράτους πρόνοιας, η έκρηξη φόβου και απειλής που υπάρχει στους πολίτες αλλά και το γεγονός ότι οι κάτοικοι στα περισσότερα χωριά είναι ηλικιωμένοι, καθώς ένα μεγάλο μέρος των Βορειοηπειρωτών ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ενθαρρύνουν τους ληστές-εγκληματίες να δρουν ανενόχλητα. Δυστυχώς εκεί όπου η πολιτεία αδιαφορεί, η εγκληματικότητα ανθίζει», γράφουν.

Στη συνέχεια υπενθυμίζουν στον κ. Βενιζέλο τις πρόσφατες δηλώσεις του στην Αλβανία, ότι: «Η παραδοσιακή, ζωντανή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας είναι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της, σύμφωνα με το αλβανικό Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο, αντιλαμβανόμαστε -και οι δύο πλευρές- πόσο χρήσιμος είναι και πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει την πρόοδο των σχέσεων μας.»

Οι Βορειοηπειρώτες ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως οι πολιτικοί μας είναι άριστοι στα λόγια, αλλ’ υστερούν στις πράξεις, αφού άλλωστε επανεκλέγονται συνεχώς, χωρίς το εκλογικό σώμα να τους κρίνει αρνητικά, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Γιατί να κουράζονται πράττοντας;

Τέλος, στην έκκλησή τους, αφού υπενθυμίζουν πως η Ελλάδα και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές της χρηματοδοτεί με ένα ποσό περίπου 2,5 εκατ. ευρώ την κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, όπως και ότι είναι στην διάθεση της γείτονος όλοι οι μηχανισμοί του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων του, για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, καταλήγουν:
«Κλείνοντας, επιζητάμε την παρέμβασή σας και την έμπρακτη στήριξη στην δημιουργία αστυνομικών τμημάτων στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, επανδρωμένα και με ελληνικής καταγωγής αστυφύλακες, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και οι πολίτες να ζουν επιτέλους ελεύθερα στον τόπο τους χωρίς τον φόβο της απειλής».

Δεν θέλω να απογοητευθούν οι νέοι Βορειοηπειρώτες, αλλά δεν μπορώ να μη πω, ότι ο κ. Βενιζέλος είναι πολύ απασχολημένος κατ’ αυτάς με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ώστε δεν θα έχει χρόνο για θέμα που δεν φέρνει ψήφους.


Ο Μακεδών / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου