Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.2 (Βίντεο ΕΤ3)


Μετά τη μάχη στο Γρανικό, η ελληνικές δυνάμεις υπό τον Αλέξανδρο, δημιουργούν ένα σταθερό στρατιωτικό & ψυχολογικό προγεφύρωμα που τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν με διαφορετικό αέρα τις κινήσεις για την απελευθέρωση των ελληνικών πόλεων στη Μικρά Ασία.

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της στρατιάς και οι ικανότητες του Αλεξάνδρου, τρομοκρατούσαν τους εχθρούς και πειθαρχούσαν τους φίλους. Οι Πέρσες διοικητές αντί να δυσκολέψουν τον Αλέξανδρο, το βάζουν στα πόδια και την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο ίδιος ο Αυτοκράτορας Δαρείος, που θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο στην Ισσό...Η σειρά διασταυρώνει τα ιστορικά στοιχεία, τα αντιπαραθέτει και αποκαλύπτει όλες τις άγνωστες πτυχές της στρατιωτικής ιδιοφυΐας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του χαρακτήρα του ανθρώπου που ξεπέρασε τον εαυτό του και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία στην ιστορία.

Βασικός κορμός της παρουσίασης, είναι το έργο «Αλεξάνδρου Ανάβασις» του Αρριανού, που κατά γενική αποδοχή αποτελεί την αρτιότερη και αρτιότερη πηγή για την εκστρατεία του Αλεξάνδρου.


Γεγονότα, πρόσωπα, στρατηγοί και απλοί στρατιώτες, ίντριγκες και φιλοδοξίες, ανατροπές και επιτεύγματα, δολιοφθορές και μύθοι που θα μας συναρπάσουν!


Aπό την ίδια σειρά:
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.1


Δείτε ακόμη:
Η μάχη της Ισσού & ο Μ. Αλέξανδρος
Η μάχη στα Γαυγάμηλα & ο Μ. Αλέξανδρος
H μάχη στον Υδάσπη ~ Επικές μάχες
Τι απέγινε ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου;
Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου ~ 3D Εικονική αναπαράσταση
Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 1ο μέρος)
Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 2ο μέρος)
Παιδική ταινία ~ Μέγας Αλέξανδρος (Με υπότιτλους)
Μέγας Αλέξανδρος ~ Παιδική ταινία μεταγλωττισμένη
Μεγάλοι Έλληνες ~ Αλέξανδρος ο Μακεδών0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου