Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Βρετανός πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο αξίας...


 

Ο Τζέιμς Χάουελς από το Νιούπορτ αναζητά απεγνωσμένα στη χωματερή τον σκληρό δίσκο που πέταξε. 

Ο δίσκος περιέχει 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin, η πραγματική αξία των οποίων ξεπερνά τα...

5,5 εκατομμύρια ευρώ. 
 

Ο Βρετανός είχε φυλάξει τον σκληρό δίσκο για χρόνια σε ένα συρτάρι και είχε ξεχάσει ότι περιείχε bitcoin, τα οποία είχε αγοράσει το 2009 με ελάχιστα χρήματα. 

Στη διάρκεια ενός ξεκαθαρίσματος, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου πέταξε τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια.

Τον θυμήθηκε, όμως, όταν έμαθε ότι η τιμή του εικονικού νομίσματος ξεπέρασε την Τετάρτη για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια.

Ο 28χρονος γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του: σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας. 

Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου. «Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται» εξήγησε μιλώντας στο BBC. 

«Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια» πρόσθεσε.

Η μοναδική του ελπίδα είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα. 

«Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου