Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σωστό ~ Ψωμί με το ...χιλιόγραμμο


Picture 0 for Ψωμί με το ...χιλιόγραμμοΜε το ...χιλιόγραμμο θα πωλείται στο εξής το ψωμί από τα αρτοπωλεία. 

Με νόμο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, θα καταργηθεί η σημερινή πολιτική του μη ζυγίσματος του άρτου, κατά την παραγγελία. Κατ αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να μπει ένα τέλος σε μια μίνι ή μάξι αυθαιρεσία που λαμβάνει χώρα κατά την παραγγελία...
"μισού κιλού" ή "ενός κιλού" ψωμιού. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που δεν ζυγίζεται, κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακριβώς είναι η φρατζόλα που τυλίγεται και παραδίδεται στον πελάτη.

Για αυτό και το ΥΠΑΑΝ ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε αυτή την τακτική, θεωρώντας ότ με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσει ουσιαστικά τη μείωση της τιμής του ψωμιού, με μια απλή κίνηση. Βεβαίως, το γεγονός δεν αποκλείεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών του κλάδου, ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν στην εφαρμογή του μέτρου, θεωρώντας ότι θα έχουν τον καταναλωτή στο πλευρό τους, από τη στιγμή που τίθεται ζήτημα ελάφρυνσης του κόστους προμήθειας ενός είδους πρώτης ανάγκης. Ο νόμος θα προχωρήσει μέσα στο Δεκέμβριο, καθώς προβλέπεται και από την σχετική έκθεση που παρέδωσε ο ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση.

voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου