Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Βάσει νόμου τα φέρνουν οι Αλ Τέτοιες, βάσει νόμου θα φύγουν...


Τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ζήτησε και συμφώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχε συνάντησή του τη Δευτέρα, «ώστε να...
εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ΕΣΔΑ, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».  (του κώλου τα εννιάμερα)

Στην ίδια συνάντηση, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη έγινε σε καλό κλίμα, η «πράσινη» αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο, τον ΓΓ του ΥΠΕΣ, Γ. Ιωαννίδη, τον Χρ. Πρωτόπαπα, μέλος του τομέα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, και την Αφ. Αλ Σάλεχ, μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέθεσε πέντε αλλαγές στο κατατεθέν αντιραστιστικό νομοσχέδιο.


Κατά τη συζήτηση, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έθεσε τα εξής θέματα:  

1) Την ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλλου προσώπων ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους υποκίνηση βίας ή μίσους.

2) Την πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.

3) Τη θέσπιση γνωμοδοτικής αρμοδιότητας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιβολή κυρώσεων σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων.

4) Την απαλλαγή των παθόντων από την καταβολή παραβόλων μήνυσης και πολιτικής αγωγής, όχι μόνο για τα αδικήματα του συγκεκριμένου νόμου αλλά και για όλα όσα τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο

5) Βελτιώσεις επιμέρους διατυπώσεων για τη φθορά πραγμάτων και την τέλεση πράξεων μέσω διαδικτύου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου