Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω



- Η παραμεθόρια περιοχή της Καλαμάτας,
- oι «πατάτες» του Δένδια με τη Χρυσή Αυγή,
- η καινοτομία στις διαδηλώσεις,
- οι αλλ' αντ' άλλων παρομοιώσεις,
- το όργιο παράνομων ελληνοποιήσεων στην Αχαΐα και...
- γιατί θα μας τρελάνουν οι «ιστορικοί» των Βαλκανίων.




***Σε τι θα ωφεληθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, με την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας); Είναι ζημιογόνα η διαχείρισή τους; Επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων; Αν είναι ζημιογόνα, γιατί σπεύδουν οι ιδιώτες να τα πάρουν; Για να ζημιώσουν κι αυτοί;
Να θυμίσουμε πως τα ίδια είχαν συμβεί και με την κατάργηση της ΜΟΜΑ. Πήραν τις δουλειές οι «εθνικοί εργολάβοι», πολλαπλασιάστηκε το κόστος, αλλά και η ποιότητα της δουλειάς έγινε άθλια. Καινούργιοι δρόμοι, παρουσιάζουν προβλήματα πριν καν παραληφθούν, ενώ τα έργα της ΜΟΜΑ -τα προ δεκαετιών- παραμένουν ακόμη σε λειτουργία.
Βεβαίως, και το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιχειρηματίας. Αλλά, η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως προσπάθεια εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού και ωφέλειας του ανταγωνισμού;
***Τάραξε πάλι τα νερά ο Νότης Σφακιανάκης: «Η Χρυσή Αυγή, δυστυχώς, είναι το μόνο που θα μπορούσε να είναι σωτήριο για τη χώρα των πρώην Ελλήνων που κατοικείται από έναν λαό που δεν ξέρει πού βρίσκεται, πού πατεί και πού πάει».
Μετά από λίγες ώρες, η Δέσποινα Βανδή ανακοίνωσε ότι διακόπτει την συνεργασία μαζί του. Επρόκειτο εντός των ημερών να παρουσιάσουν από κοινού πρόγραμμα σε νυκτερινό κέντρο. 
***Έπεσαν λίγες βροχούλες κι αρχίσαμε την γκρίνια. Τι να πουν τότε οι κάτοικοι και επισκέπτες της Ρώμης, όπου καλούνται να κρατούν ομπρέλες, ώστε να μη βομβαρδιστούν από τις… κουτσουλιές; Πέντε εκατομμύρια ψαρόνια ταξιδεύουν στη Ρώμη, κι επειδή καθυστέρησαν τα κονδύλια για τη λήψη μέτρων, η πόλη γέμισε με τις ακαθαρσίες των πουλιών -που κάλυψαν ακόμη και αρχαία μνημεία- με τους πολίτες να χρησιμοποιούν ομπρέλες. Καλύτερες δεν είναι οι σταγόνες της βροχής;
***Αυτή είναι καινοτομία. Διαδηλώτριες στην Ιταλία, φιλούσαν το γυάλινο προστατευτικό κράνος των Αστυνομικών, σε διαδήλωση. Πώς να τις ρίξουν δακρυγόνα μετά;
***Τελικά, ό,τι θέλουμε λέμε, με άλλ’ αντ’ άλλων νόημα. «Δουλεύουμε σαν σκυλιά», έλεγε διαμαρτυρόμενος πολίτης, υπονοώντας ότι παρά την σκληρή εργασία τα χρήματα δεν φτάνουν. Πού είδες καλές μου άνθρωπε, τα σκυλιά να δουλεύουν;
Τα ταΐζεις, τα ποτίζεις, τα καθαρίζεις, παίζεις μαζί τους και μετά κοιμούνται ολημερίς και ολονυκτίς. Αυτό εννοούμε όταν λέμε πως «δουλεύουμε σαν σκυλιά»;
***Διέρρευσε έγγραφο υπουργείου της Σαουδικής Αραβίας, και επιβεβαιώνεται η υπόνοια ότι οι «ομαδικές δραπετεύσεις» από φυλακές αραβικών χωρών, ήταν στάχτη στα μάτια. Κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου είχαν «δραπετεύσει» 1.000 κρατούμενοι από φυλακές του Ιράκ, 1.117 κρατούμενοι από φυλακές της Βεγγάζης στη Λιβύη και 243 Ταλιμπάν από φυλακή του  Πακιστάν. Μικρότερος αριθμός από τις άλλες αραβικές χώρες.
Μόνο που δεν δραπέτευσαν, αλλά πρόκειται για σκηνοθετημένες δραπετεύσεις «κατόπιν συμφωνίας». Γράφει το παραπάνω έγγραφο: «Σας γνωστοποιούμε ότι διαμείφθηκε  διάλογος με υπόδικους ποινικούς, αποδεδειγμένα ενόχους για διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες, βιασμούς με τις κάτωθι υπηκοότητες:…», και αφού τις αναφέρει εξηγεί πως τους αποφυλακίζουν για να συμμετάσχουν ως τζιχαντιστές εναντίον του Άσαντ. Έτσι εξηγείται η βαρβαρότητα των μισθοφόρων, με εικόνες που ανεβάζουν υπερηφάνως οι ίδιοι στο διαδίκτυο.


***Χάθηκαν ζωές και υπήρξαν μεγάλες υλικές καταστροφές στην Ρόδο. Σε ποιο σημείο; Εκεί που μπαζώθηκε το ρέμα, εκεί που τώρα ΘΑ αποφράξουν τα φρεάτια, εκεί που έκτισαν παράνομα (αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται για τις ζημιές), εκεί που τώρα οι τοπικοί και κεντρικοί αρμόδιοι φορείς ΘΑ πάρουν μέτρα.

Ό,τι συμβαίνει πάντα και παντού ανά την Ελλάδα, και όπου την πληρώνουν και όσοι είναι νομοταγείς. Εργολάβοι, αυτοδιοικητικοί και πολεοδόμοι, ο καθένας για δικούς τους λόγους, θα ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Σε λίγο καιρό η υπόθεση θα ξεχαστεί, μέχρι την άλλη καταστροφή.


***Είναι η Καλαμάτα παραμεθόρια περιοχή; Αν έχει δικό της πρωθυπουργό… είναι! Ερώτηση σχετικά με τη συμπερίληψη της Μεσσηνίας στις παραμεθόριες περιοχές που επιδοτούνται εργασιακά από τον ΟΑΕΔ, κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης. Αναμένεται η απάντηση.


***Τα πολιτικά παιχνίδια του Δένδια για να αναδειχθεί «μέγας» πολιτικός, μπορεί να ενθουσιάζουν το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση, και ιδιαίτερα στη Ν.Δ. Στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τον Αβραμόπουλο (αντίπαλο στην διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ.;) δημιούργησε πάλι show με τον ταγματάρχη των Ε.Δ.

Ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας σε βάρος του, ότι δεν ανανέωσε την άδεια δύο κυνηγετικών όπλων. Μόνο που η σύλληψή του (παράνομη λόγω μη συμμετοχής στρατιωτικού εισαγγελέα), ενώ έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία, η απαλλαγή του ούτε που ανακοινώθηκε.

Τα ίδια φαιδρά, είχαν συμβεί και με τον δήθεν οπλισμό ενός συλλέκτη (με τον οποίον θα έκανε πραξικόπημα η Χρυσή Αυγή;), όπου επιλεκτικά ο Δένδιας δημοσιοποίησε όσα νόμιζε πως τον εξυπηρετούν, λησμονώντας πλην των άλλων ότι στο Δ.Σ. της εταιρείας του συμμετέχει βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Εκεί στη Ν.Δ. δεν υπάρχει κάποιος να βάλει φρένο στις «πατάτες» του υπουργού, μέγιστου χορηγού ψήφων στην Χρυσή Αυγή;


***Η Έλλη Στάη ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί. Δεν θα εκτίθεται πλέον, παρά μόνον στο διαδίκτυο. Ως γνωστόν, η Έλλη ξεκίνησε την καριέρα της στην «Αυγή», γι’ αυτό και έζησε σοσιαλιστικά σε όλη της την ζωή.


***Δήλωσε ο Σαμαράς στην Γερμανία: «Μπαίνουμε σε μια εποχή ανάκαμψης, μετά από εφτά οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης». Μπαρούτι έγιναν οι καραμανλικοί, αφού εξομοιώθηκε η διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή μ’ αυτήν του παιδιού της Μάργκαρετ. Είναι κάποιες ώρες (ή μήπως μόνιμα;) που ο Αντώνης ξεχνιέται και μιλάει ως πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ.


***Είπε ο Παπαδημούλης, προσκαλώντας σε αποστασία τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Θα αξιολογήσουμε όσους βουλευτές διαφοροποιηθούν». Ορθόν. Δεν θα πάρει όποιον κι όποιον ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ρωτήσω όμως σύντροφε: Ο Φωτόπουλος και άλλοι του αυτού αναστήματος συνδικαλιστές, μετά από αξιολόγηση εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

 
***Επίθεση από Αλβανούς δέχθηκε οδηγός του ΟΑΣΘ, κατά την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Μηχανιώνα. Δεν πλήρωναν εισιτήριο και παρατηρώντας τους τον… περιποιήθηκαν. Δεν στέκομαι σ’ αυτό, επειδή κυκλοφορώντας με το Αστικό, είναι σύνηθες το φαινόμενο να βλέπεις αλλοδαπούς να ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο.

Θα σταθώ όμως, στο ότι καμιά ανακοίνωση των «προοδευτικών» δεν διάβασα, που να καυτηριάζει το γεγονός. Και αναρωτιέμαι. Αν ο οδηγός έδερνε τον Αλβανό, πόσες διαδηλώσεις θα είχαμε στην πόλη, από τους «ευαίσθητους» συμπολίτες μας. Ώ, της υποκρισίας!


***Δεν αλλάζουμε παιδιά, δεν αλλάζουμε. Όργιο παράνομων ελληνοποιήσεων στην Αχαΐα. Και όχι μόνον στην Αχαΐα, αλλ’ εκεί αποκαλύφθηκε, ίσως λόγω της βεβαιότητας των εντοπίων εμπλεκομένων, ότι δεν θα αποκαλυφθούν, και γι’ αυτό τον λόγο δεν έπαιρναν τα μέτρα τους.

Αυτό είναι από τα δεκάδες περιστατικά διαφθοράς, που συμβαίνουν καθημερινά, στον τόπο μας, και που σημαίνουν ότι δεν καταλάβαμε τίποτε. Η Ελλάδα -ως κράτος-χάνεται, κι εμείς στην αθλιότητα του μικρόκοσμου μας.


***Εύγε! Λίγες φορές μπορούμε να το πούμε για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, δόθηκε όμως η ευκαιρία στον αγώνα με την Ρουμανία. Από λάθος οι Ρουμάνοι, δεν δήλωσαν τρίτο τερματοφύλακα, όπως επιβαλλόταν, και θα μπορούσε η δική μας ομάδα να προκριθεί, με σκορ 3-0 ανεξάρτητα από την κατάληξη του αγώνα.

Όμως, οι δικοί μας το αντελήφθησαν, κι αντί να σιωπήσουν και να εκμεταλλευθούν την γκάφα των Ρουμάνων, ενημέρωσαν τον προπονητή τους, αλλά και τον παρατηρητή του αγώνα, και διόρθωσαν το λάθος τους. Ο Τάκης Φύσσας, τεχνικός διευθυντής, τούς είπε: «Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά».

Και την πήραμε την πρόκριση, αλλά και τα ευχαριστήρια των Ρουμάνων και τα συγχαρητήρια του παρατηρητή. Κάποιοι θα πουν ότι ήμασταν κορόιδα, επειδή μπορεί να χάναμε. Εγώ όμως χάρηκα. Επειδή φάνηκε ότι η σπίθα της εντιμότητας δεν έσβησε σε όλους.


***Θα μας τρελάνουν οι «ιστορικοί» των Βαλκανίων. Μέχρι τώρα είχαμε τους Σλάβους των Σκοπίων με τις «ιστορικές» τους μελέτες. Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν και Αλβανοί, ανάλογης ποιότητας.

Ο λόγος για κάποιον «ιστορικό», τον Arben Llala, που σε περισπούδαστο άρθρο του, μεταξύ πολλών άλλων ανακριβειών με καταφανή σκοπό να πλήξει τους Έλληνες της Αλβανίας, διαμαρτύρεται επειδή στο Αργυρόκαστρο τοποθετήθηκε προτομή του Μιχάλη Ζέρβα, ο οποίος -κατά τον Αλβανό «ιστορικό»- ήταν ανηψιός του Ναπολέοντα Ζέρβα (μεγάλου εχθρού των Τσάμηδων).

Είναι τόσο έγκυρη η «ιστορική» του μελέτη, ώστε δεν κατάλαβε (;) πως πρόκειται για προτομή του Μιχάλη Σέρβου, βορειοηπειρώτη της διασποράς. Έτσι, τους φανατίζουν.




Καλλισθένης / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου