Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τι έγινε στο μουσείο του Κρεμάλ στη Θεσσαλονίκη


Εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες βρέθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τιμήσουν την 75η επέτειο θανάτου του Κρεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Οι Τούρκοι επισκέφθηκαν το μουσείο του Ρεμάλ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, ενώ ανάμεσά τους ήταν βουλευτές, δημοσιογράφοι, καθώς και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου.
Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ, η τουρκική πλευρά καταγγέλλει ότι υπήρξε σκόπιμη καθυστέρηση στον έλεγχο διαβατηρίων των Τούρκων, προκειμένου να μη φτάσει η αμαξοστοιχία στην ώρα της στη Θεσσαλονίκη.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «είναι ντροπή για την Ελλάδα, μια χώρα – μέλος της ΕΕ, να προσπαθεί να αποτρέψει την τίμηση της επετείου του Κρεμάλ Ατατούρκ», ενώ σημειώνει πως «η ομάδα των Τούρκων ήθελε στις 9.05 - ώρα θανάτου του Ατατούρκ - να βρίσκεται στο σπίτι μουσείο του στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός Υγείας προκειμένου να προλάβει, κατέβηκε από το τρένο και πήγε οδικώς, ενώ επικοινώνησε με με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Μάλιστα, η ομάδα των Τούρκων ακινητοποίησαν ελληνικό τρένο για να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.
ΦΩΤΟ : T.C. Selanik Başkonsolosluğu - facebook
Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου