Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αντιμέτωπη με φθορές & βανδαλισμούς η Νέα Παραλία +pics


Picture 0 for Αντιμέτωπη με φθορές και βανδαλισμούς η Νέα Παραλία (φωτο)


Aποκρουστικές εικόνες και βανδαλισμοί, ακόμα και σε θεματικούς κήπους που δεν έχουν ανοίξει για το κοινό.




της Κάτιας Γερακαρίτου / voria.gr


Δύο μήνες μετά τα εγκαίνια της Νέας Παραλίας και ήδη έχουν αρχίσει να σημειώνονται βανδαλισμοί, ακόμα και σε θεματικούς κήπους που δεν έχουν ανοίξει για το κοινό.

Γκράφιτι σε τοίχους και παγκάκια, σπασμένα φωτιστικά είναι μερικές από τις αποκρουστικές εικόνες που αντικρίζουν σε ορισμένα σημεία οι περιπατητές στη Νέα Παραλία. Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών καθώς και στον Κήπο της Άμμου όπου άγνωστοι έσπασαν τα φωτιστικά της πέργκολας.



Φωτογραφίες από τα σημεία που προκλήθηκαν μικροκαταστροφές ανάρτησαν στο διαδίκτυο η ομάδα «Φίλοι της Νέας Παραλίας», καλώντας μάλιστα τους πολίτες «να αντιδράσουν επειγόντως».

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που άγνωστοι, μη σεβόμενοι την ανάπλαση της Νέας Παραλίας, προκαλούν φθορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τη μέρα των εγκαινίων στις 1 Δεκεμβρίου είχαν γράψει οπαδικά συνθήματα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Οι καταστροφές και γενικότερα η συντήρηση της Νέα Παραλίας αποτελούν πονοκέφαλο για τη δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που δόθηκε προς το κοινό, καθώς είναι δύσκολο να φυλαχτεί όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

Ως μοναδική λύση στο ζήτημα ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης βλέπει να δοθεί το δικαίωμα χρήσης των μικρών οικημάτων στην Παραλία από την ΚΕΔ στο δήμο. «Από την ενοικίαση αυτών των κυλικείων, που βρίσκονται σε ορισμένα πάρκα, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για τη συντήρηση και τη φύλαξη όλης της Παραλίας» τόνισε στη Voria.gr ο κ. Κουράκης.

Από την αρχή που άνοιξε για τους πολίτες η Παραλία η δημοτική αρχή εξέταζε τρόπους για να συντηρηθεί, όλο το έργο. Μεταξύ αυτών ήταν και η λειτουργία ενός ειδικού γραφείου για τη συντήρηση των τριών μεγάλων έργων στην πόλη, της Παραλίας, της αλάνας της Τούμπας και του δημαρχιακού μεγάρου.


Πηγή φωτογραφιών: facebook "Οι φίλοι της Νέας Παραλίας"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου