Ρίχνω μια ματιά στα ψιλά γράμματα του κουτιού & βλέπω στα αγγλικά ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ... ΤΟΥΡΚΙΑ.
~Μα καλά, ούτε κονσέρβες δεν θα βλέπουμε ελληνικές;
Υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο μέγεθος συσκευασίας υπήρχε μόνο αυτή η επωνυμία εταιρείας που εδρεύει στην Ξάνθη.
Oπότε βουρ για λαϊκή, αγορά φρέσκες κόκκινες φλωρίνης και...
Υλικά
1 κιλό πιπεριές φλωρίνης
αλάτι3/4 φλ. τσαγιού ξύδι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΕκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές και τις στεγνώνετε. Τις ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, από όλες τις πλευρές, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει. Τις βάζετε σε πλαστική σακούλα και κλείνετε το στόμιό της. Αφήνετε τις πιπεριές μισή περίπου ώρα, να «ιδρώσουν» καλά. Τις βγάζετε με προσοχή, γιατί μπορεί να είναι ακόμη πολύ ζεστές και βγάζετε τη φλούδα τους (ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα). Αφαιρείτε το κοτσάνι και τις ανοίγετε με μια σχισμή κατά μήκος. Τις καθαρίζετε από τα σπόρια και από τις εσωτερικές ίνες. Αφήνετε τις πιπεριές να κρυώσουν. Τις αλατίζετε και τις βάζετε σε γυάλινο βάζο. Προσθέτετε το ξύδι και το ελαιόλαδο. Kλείνετε το βάζο και τις βάζετε στο ψυγείο. Είναι νοστιμότερες μετά από 2 – 3 μέρες.
Φυσικά βάζουμε μηλόξυδο, ρίχνουμε λίγη ρίγανη & τριμμένο σκόρδο πριν σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου