Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Κατεβάστε ~ G. Horton - Αναφορικά με την τουρκία (Η μάστιγα της Ασίας)


Το βιβλίο είναι τα ντοκουμέντα του Αμερικανού προξένου στην Σμύρνη, Τζώρτζ Χόρτον, εξ’ αιτίας του οποίου έγινε γνωστό το μέγεθος της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από τους Τούρκους, στα πέρατα της Γης.

Η Μάστιγα της Ασίας αποτελεί μια συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του διπλωμάτη Τζορτζ Χόρτον, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ως αυτόπτης μάρτυρας, καταδεικνύει τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων από τους Τούρκους και την παθητική στάση που κράτησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις.


«Η Μάστιγα της Ασίας είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όποιον ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα να κατανοήσει τα πολύπλοκα και αποφεύξιμα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή της πόλης της Σμύρνης…

Η αφήγηση του Χόρτον είναι αξιόπιστη και σημαντική. Ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας πολλών από τα συνταρακτικά γεγονότα που αφηγείται στο βιβλίο του και είδε με τα ίδια του τα μάτια πολλές πράξεις τρομοκρατίας, ανάμεσά τους τις διώξεις σε βάρος των χριστιανών που ζούσαν στη Μικρά Ασία».
          
http://www.mediafire.com/?6fhl21yy13lploo





Δείτε κι αυτό
 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου