Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μήπως είστε gay; Μια φωτογραφία αρκεί για να το διαπιστώσετε


Επιστήμονες ανέπτυξαν αλγόριθμο που μπορεί από μια φωτογραφία ανφάς να «δει» αν ένας άνδρας ή μια γυναίκα έλκονται από άτομο του ιδίου φύλου.
Άλλη μια χρήση της τεχνολογίας που μόνο συνηθισμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανακάλυψαν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Στάντφορντ καθώς προχώρησαν σε μια εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί από μια φωτογραφία να διαγνώσει αν κάποιος είναι γκέι.


Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα η εφαρμογή τους που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μπορεί να ανακαλύψει με επιτυχία 81% για τους άνδρες και 74% για τις γυναίκες τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την εφαρμογή σε ένα δείγμα 35.000 φωτογραφιών ανφάς που βρήκαν σε ιστοσελίδα για ραντεβού.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες τείνουν να έχουν «γενετικά-ατυπικές» φυσιογνωμίες, εκφράσεις και στυλ που σημαίναι ότι οι γκεί δείχνουν πιο «γυναικωτοί». Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι γκεί τείνουν να έχουν πιο στενά σαγόνια, μακρύτερες μύτες και μεγαλύτερα μέτωπα από ότι οι στρέιτ ενώ οι γυναίκες που έλκονται από το ίδιο φύλο έχουν μεγαλύτερα σαγώνια και μικρότερα μέτωπα.

Όταν ο αλγόριθμος επανεξέτασε πέντε φορές την ίδια φωτογραφία τότε το ποσοστό επιτυχία ανέβηκε στο 91% για τους άνδρες και το 83% για τις γυναίκες.

Αντίθετα οι άνθρωποι που επιχείρησαν το ίδιο είχαν επιτυχία μόλις 61% για τους άνδρες και 54% για τις γυναίκες.

Οι συντάκτες της έρευνας υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για την εκδοχή που θέλει τη σεξουαλική κατεύθυνση να είναι αποτέλεσμα έκθεσης σε συγκεκριμένες ορμόνες πριν τη γέννηση.

Σημειώνεται πάντως ότι στη συγκεκριμένη έρευνα δεν συμμετείχαν άνθρωποι άλλου χρώματος καθώς και διεμφυλικοί και αμφισεξουαλικοί.

http://www.protothema.gr/zoi/article/711772/mipos-eiste-gei-mia-fotografia-profil-arkei-gia-na-to-diapistosete-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου