Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τους δικηγόρους που εμφανίζονται μόλις λαθρομετανάστες περνούν τον ποταμό Έβρο;


Έχει «φουντώσει» τελευταία το φαινόμενο της εμφάνισης δικηγόρων, που σπάνια προέρχονται από τον Έβρο και είναι από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι ειδοποιούν την αστυνομία ότι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες πέρασαν τον ποταμό Έβρο και ζητούν πολιτικό άσυλο. Μάλιστα εδώ και λίγο καιρό, περνούν τα σύνορα δεκάδες λαθρομετανάστες στις περιοχές κυρίως του Διδυμνοτείχου και του Σουφλίου.


Πρόσφατα το evros-news.gr είχε δημοσιεύσει την καταγγελία, πως όταν περισσότεροι από 100 παράνομοι μετανάστες που πέρασαν το ποτάμι και βρέθηκαν στο χωριό Πύθιο, πριν ακόμα φτάσει η αστυνομία εμφανίστηκε αυτοκίνητο με δικηγόρους, οι οποίοι δεν ήταν από το νομό και επιλήφθηκαν της υπόθεσης, ενημερώνοντας τους αστυνομικούς ότι υπάρχουν αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Το ίδιο συμβαίνει μαθαίνουμε και στις περιοχές του Πραγγίου, των Πετράδων, των Ψαθάδων και του Αμορίου. Μόλις περνούν το ποτάμι, οι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες δηλώνουν Σύριοι, οπότε έχουν το δικαίωμα να πάρουν ένα έγγραφο που τους δίνει το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα στην χώρα μας και να την εγκαταλείψουν όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν έχει εγκριθεί η χορήγηση πολιτικού ασύλου.


Φαίνονται όπως λένε οι αστυνομικοί, πολύ καλά ενημερωμένοι, «δασκαλεμένοι» θα λέγαμε, για τον τρόπο που θα ενεργήσουν και τί θα υποστηρίξουν. Τα ερωτηματικά αυξάνει το γεγονός ότι οι δικηγόροι που εμφανίζονται για να αναλάβουν την υποστήριξη τους, προέρχονται από νομούς όπως η Θεσσαλονίκη και οι γειτονικοί της, ακόμα και η Αθήνα. Μάλιστα η αστυνομία έχει «δεμένα χέρια» και δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό, αφού η κυβερνητική πολιτική στον συγκεκριμένο τομέα δίνει το δικαίωμα στους δικηγόρους αλλά και τους παράνομους μετανάστες να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

http://www.evros-news.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου