Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Καταζητούνται: 5 ζώα που τρώνε σταφύλια


????????????????????????????????????
Δεν είναι μόνο οι εργάτες που μαζεύουν τα σταφύλια κατά την διάρκεια του τρύγου.

Είναι και κάποια ζωάκια με μεγάλη όρεξη για σταφύλια, που αποτελούν κίνδυνο για ένα οινοποιείο.

Τα παρακάτω είναι τα πέντε πιο καταζητούμενα!






Ρακούν στη Γερμανία

Τα ρακούν, δεν είναι ζώα που ζούσαν παραδοσιακά στη Γερμανία. Τα έφεραν στη χώρα οι Ναζί και συγκεκριμένα ο αρχηγός της αεροπορίας Hermann Goering, όταν αποφάσισε το 1934 ότι η Γερμανία δεν έχει αρκετά πλούσια πανίδα! Τα ρακούν, που προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε κλίμα πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια και καταστρέφουν καλλιέργειες και αναποδογυρίζουν κάδους σε όλη τη χώρα. Η μάστιγα των ρακούν έφτασε στο χειρότερο της σημείο το 2005, όταν ρακούν κατέστρεψαν έναν ολόκληρο τρύγο στο Brandenburg, δυτικά του Βερολίνου. Πιστεύεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1 εκ. τέτοια ζώα στη Γερμανία και η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί τον πληθυσμό με την τακτική της ευθανασίας.


Wild_Boar


Αγριογούρουνα στη Τοσκάνη

Στους αμπελώνες της Τοσκάνης διεξάγεται μια μάχη ενάντια στο μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των αγριόχοιρων. Μόνο στη περιοχή της Τοσκάνης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 150.000 αγριόχοιροι. Στη Γένοβα υπάρχουν ακόμα και …αδέσποτα αγριογούρουνα μέσα στη πόλη που ψάχνουν για φαγητό στους κάδους των σκουπιδιών, όπως στο Λονδίνο υπάρχουν αλεπούδες.

Υπάρχουν λίγα αρπακτικά για να ελέγξουν τους πληθυσμούς, και μπορείς να δεις κοπάδια από 80 ως 100 τεράστια αγριογούρουνα να γρυλίζουν απέναντι σε ένα κοπάδι λύκων, να τρώνε σταφύλια και να ισοπεδώνουν έξαλλα τους αμπελώνες. Οι κάτοικοι της Τσοκάνης, έχουν κάνει χόμπι το κυνήγι αγριογούρουνων και το έχουν εντάξει στη τοπική κουζίνα, η οποία είναι επικεντρωμένη γύρω από το κρέας κυνηγιού. Να άλλη μια δικαιολογία να κανονίσετε αυτό το ταξίδι στη Τοσκάνη. Πρέπει να προλάβετε πριν τα αγριογούρουνα φάνε όλα τα αμπέλια.


Baboons1


Μπαμπουίνοι στη Νότια Αφρική

Οι μπαμπουίνοι στη νότια Αφρική έχουν πολύ εκλεπτυσμένο τρόπο, αφού καταβροχθίζουν μόνο τα πολύ καλής ποιότητας σταφύλια. Τρώνε μόνο τα πιο γλυκά Pinot Noir και Chardonnay και για να το κάνουν αυτό, δοκιμάζουν κάθε τσαμπί σταφύλι και αν δεν τους αρέσει το πετάνε στο χώμα. Ακόμα όμως και πριν ωριμάσουν τα σταφύλια, οι μπαμπουίνοι μπαίνουν στο αμπέλι και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Το τρομερό είναι ότι οι ιδιοκτήτες των αμπελώνων δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να κατασκευάσουν φράχτες γύρω από το αμπέλι, για να κρατήσουν έξω αυτά τα ευφυή παράσιτα. Είναι παράνομο να πυροβολήσεις και να σκοτώσεις μπαμπουίνους στη νότια Αφρική.



Ελάφια στη βόρεια Αμερική

Οι αμπελώνες είναι παράδεισος για τα ελάφια, που ψάχνουν για γλυκά φρούτα και μαλακά φύλλα. Ο πληθυσμός τους είναι τόσο μεγάλος που οι οινοποιοί έχουν σκεφτεί διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να τα κρατήσουν μακριά. Από φράχτες με ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι απωθητικά σπρέι, κυνήγι και χυμούς σκόρδου, δεκάδες τρόποι έχουν εφευρεθεί για να εμποδίσουν τα ελαφάκια από το να τσιμπολογάνε τα σταφύλια.


Πουλιά στη Καλιφόρνια

Τα πουλιά είναι εφιάλτης για τους οινοποιούς σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν πολύ τρόποι που έχουν σκεφτεί οι οινοποιοί για να τα κρατήσουν μακριά. Στη Σονόμα, της Καλιφόρνια ένας οινοποιός έχει οικόσιτα γεράκια, τα οποία κάνουν περιπολία πάνω από τα χωράφια για να τρομοκρατήσουνε τα τεράστια κοπάδια από ψαρόνια, που συνήθως γυροφέρνουν τα αμπέλια την εποχή του τρύγου. Υπάρχουν επίσης και ειδικά δίχτυα με τα οποία σκεπάζονται οι αμπελώνες για να προστατεύονται από τα πουλιά, ή ηχεία από τα οποία εκπέμπονται υψηλής συχνότητας ήχοι που ενοχλούν τα πουλιά και τα εμποδίζουν να σταθούν για ώρα σε ένα αμπελώνα.


Επιμέλεια: Άννα Ποδάρα
krasiagr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου