Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ρατσιστικές επιθέσεις χωρίς τέλος....





Συνελήφθησαν στις 28-5-2013 το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο...
(2) λαθρομετανάστες ρατσιστές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 26 ετών, για ένοπλες ληστείες.

Αναζητείται 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, συνεργός τους για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες στις 8-3-2013 τα ξημερώματα είχαν διαπράξει στην περιοχή του Αλίμου δύο (2) ληστείες με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας. 

Πρώτα απείλησαν τρεις (3) 19χρονους ημεδαπούς και αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ χτύπησαν τους δύο (2) στο κεφάλι και στη συνέχεια λήστεψαν υπάλληλο περιπτέρου αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο (2) κλεμμένα κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 


Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών πορτοφολάδων που δρούσε μέσα στους σταθμούς και τους συρμούς του ηλεκτρικού και του προαστιακού σιδηροδρόμου 

Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Αμαρουσίου σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κατ’ εξακολούθηση κλοπές πορτοφολιών από Έλληνες ηλικιωμένους, κυρίως, επιβάτες του προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
Συνελήφθησαν στις 29-5-2013 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου που βρίσκονταν σε ειδική υπηρεσία εντοπισμού πορτοφολάδων μέσα σε συρμούς τρένων, δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 29 και 26 ετών, την ώρα που αφαιρούσαν πορτοφόλι ημεδαπής. Αναζητούνται τρεις (3) αλλοδαποί συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε (5) αλλοδαποί είχαν συστήσει σπείρα, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν ηλικιωμένα, κυρίως, άτομα σε σταθμούς και βαγόνια του προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.
Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο είχαν διαπράξει είκοσι τρεις (23) κλοπές πορτοφολιών επιβατών των σιδηροδρόμων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Δέκα (10) πορτοφόλια.
  •  Τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
  •  Ένα (1) ειδικό ψαλίδι που χρησιμοποιούσαν για να αποκόπτουν ενδύματα και τσάντες.
  •  Χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει η διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού στο εξωτερικό.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.




Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή για άμεση συνέργεια σε ληστεία

Συνελήφθη χθες (31-5-2013) το πρωί στη Βούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 49χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος της έχει εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης, κατηγορούμενη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ληστεία. 

Αφορά υπόθεση ένοπλης ληστείας, που είχε διαπραχθεί από τρείς (3) ένοπλους δράστες την 4-1-2013 στη Βούλα, σε οικία ελληνίδας, όπου η συλληφθείσα εργαζόταν σαν οικιακή βοηθός και από την οποία είχαν αφαιρέσει -6.000- ευρώ και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και ρολογιών .Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί με ένταλμα την 16-5-2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων, αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ένας από τους τρείς δράστες.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Συνελήφθη επικίνδυνος 25χρονος αλλοδαπός για διαρρήξεις οικιών
 
Συνελήφθη προχθές (29-5-2013) το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος, μαζί με άγνωστο συνεργό του, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. 

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο συνεργό του, έχουν διαπράξει οκτώ (8) διαρρήξεις οικιών στο Χολαργό, την Ηλιούπολη, την Καλλιθέα, το Περιστέρι, τη Νίκαια και τη Νέα Σμύρνη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Εξιχνιάστηκε ρατσιστική δολοφονία 20χρονης στη Βουλιαγμένη

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία μιας 20χρονης Ρουμάνας, η οποία είχε βρεθεί δολοφονημένη το πρωί της 5ης Οκτωβρίου,στην περιοχή Β’ Λιμανάκι της Βουλιαγμένης Αττικής. Το θύμα έφερε χτύπημα στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης είναι ένας 38χρονος Αιγύπτιος, οποίος διέμενε μαζί με την 20χρονη σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, το οποίο εγκατέλειψε μετά την δολοφονία.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου