Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία ηλικιωμένου


Ένας ακόμη ανήμπορος Έλληνας βασανίστηκε και δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του...

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, η ανθρωποκτονία 76χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε βρεθεί από αστυνομικούς νεκρός, την 31-08-2012 το πρωί, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή...
«Βεργαδέικα» στο Λογκανίκο Δήμου Σπάρτης Λακωνίας (Σχετικό το από 31-08-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας). 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 24χρονου γύφτου κι ενός λαθρομετανάστη ρατσιστή υπηκόου Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και ληστεία, κατά συναυτουργία. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δράστες (ο 24χρονος ημεδαπός) ήδη κρατείται προσωρινά στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για άλλη ληστεία που έχει διαπράξει. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω δράστες, αφού μπήκαν στην οικία του 76χρονου, με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. 

Στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντάς τον αβοήθητο. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του αλλοδαπού δράστη. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου