Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ισόβια στον τσετσένο ρατσιστή λαθρομετανάστη ~ Θα τον ταΐζουμε και αυτόν


Ισόβια στον Γεωργιανό δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου  Ισόβια στον τσετσένο (ρατσιστή) δολοφόνο του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

Iσόβια κάθειρξη ήταν τη ποινή με την οποία τιμώρησαν οι δικαστές τελικά τον 34χρονο Τσετσνο-Γεωργιανό Δαυίδ Μουρτινέλι για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008.


Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου κήρυξαν ένοχο τον κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισης του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.
Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τον Τσετσενο-Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνώ για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη η εισαγγελέας είχε δείξει το δρόμο της ισόβιας κάθειρξης για τον Τσετσένο-Γεωργιανό, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, καθώς τότε - κατά πλειοψηφία - το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου