Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ρατσιστική επίθεση και βασανισμός μετανάστη


Συνελήφθησαν προχθές (4-6-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, τρείς (3) ρατσιστές λαθρομετανάστες υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35, 36 και 37 ετών, για αρπαγή και εκβίαση 22χρονου λαθρομετανάστη υπηκόου Ινδίας. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις αρχές Απριλίου, στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής, ο 22χρονος,...
συμφώνησε με άγνωστο αλλοδαπό να τον βοηθήσει να μεταβεί αεροπορικώς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία με χρηματικό αντίτιμο 3.000 ευρώ.

Πριν από περίπου δεκαπέντε (15) ημέρες, ο 22χρονος ενημερώθηκε ότι θα συναντήσει στην περιοχή του Θησείου, δύο (2) άγνωστους άντρες, υπεύθυνους για τη μεταφορά του. Όταν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, οι δύο (2) άντρες τον ενημέρωσαν ότι είχε αναβληθεί η αναχώρησή του με προορισμό την Ιταλία για την επόμενη μέρα και τον έπεισαν να τους ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην Κυψέλη. 

Στο διαμέρισμα οι τρεις (3) συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, τον ακινητοποίησαν και με τη χρήση σωματικής βίας τον δέσμευσαν. Στη συνέχεια, τον εξανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο στην Ινδία, απαιτώντας εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, αλυσίδες και κλειδαριές. 

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους. 




Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αργολίδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές και καλώδια της Δ.Ε.Η.
Εξιχνιάστηκαν είκοσι οκτώ (28) κλοπές και απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών και καλωδίων υποσταθμών
Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο (2) μέλη της
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. ξεπερνά τις -145.000-ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι οκτώ (28) κλοπές και απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς , στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, χθες (5-6-2013), στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας, έξι (6) αλλοδαποί, πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 28, 20, 18 και 18 ετών, καθώς και ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 24 και 27 ετών, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, έως και χθες (5-6-2013), είχαν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η., από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.
Επιπλέον, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, χαλκός βάρους -400- κιλών, -12- μέτρα καλώδιο, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που ξεπερνά τις -145.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν και τα άλλα δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία ενταλμάτων, καταδικαστικών αποφάσεων και άλλων καταδιωκτικών έγγραφων για κλοπές
Συνελήφθη, χθες (05-06-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος του εκκρεμούσαν σωρεία ενταλμάτων, καταδικαστικών αποφάσεων και άλλων καταδιωκτικών εγγράφων, για κλοπές που είχε διαπράξει από το 2006 σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα σε βάρος του 31χρονου δράστη εκκρεμούσαν:
  • Το από 17-09-2007 ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Χαλκίδας, για υπόθεση διάπραξης διακεκριμένης κλοπής σε βάρος ημεδαπής, τον Μάιο του 2006.
  • Το από 27-12-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για την διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ευβοίας, τον Απρίλιο του 2010.
  • Την από 19-05-2010 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους, για κλοπή που έγινε τον Μάρτιο του 2006 στην περιοχή Οινόη Βοιωτίας.
  • Την από 22-09-2010 απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή που έγινε τον Απρίλιο του 2006 στην περιοχή Αγία Ελεούσα Χαλκίδας.
  • Την από 24-01-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή που έγινε τον Μάιο του 2009 στην περιοχή Κλειδί Βοιωτίας.
  • Την από 13-04-2010 διάταξη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του με την κατηγορία της διάπραξης κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
  • Την από 06-02-2013 διάταξη του Εφετείου Ευβοίας, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του με την κατηγορία της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
  • Την από 16-10-2007 διάταξη του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του με την κατηγορία της διάπραξης κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας και διατάχθηκε η φυλάκισή του στο κατάστημα κράτησης Χαλκίδας.



«Χτενίζουν» τη Σαντορίνη οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θήρας για να εντοπίσουν έναν νεαρό αλλοδαπό
που φέρεται ότι βίασε με την απειλή μαχαιριού μια νεαρή συμπατριώτισσά του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η 25χρονη Αλβανίδα κατέφυγε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο τμήμα με καθυστέρηση… δυο ημερών (!) και κατήγγειλε ότι το πρωί της Κυριακής, ένας 27χρονος ομοεθνής της την παρέσυρε με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις μέσα σε ένα κτίριο και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι με την απειλή του οποίου την εξανάγκασε σε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Η υπόθεση έφτασε ως τον εισαγγελέα Σύρου που διέταξε να γίνει προκαταρκτική έρευνα  και παρήγγειλε την εξέταση  της νεαρής αλλοδαπής από ιατροδικαστή, ώστε να πιστοποιηθεί αν πράγματι  έπεσε θύμα βιασμού. Ο φερόμενος ως δράστης αναζητήθηκε, αλλά δε βρέθηκε πουθενά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου