Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

"Γκάσταρμπαϊτερ" στην ίδια μας τη χώρα


Δώστε μας νέους ανέργους να τους επανεκπαιδεύσουμε και να τους δώσουμε δουλειά στη Γερμανία και εμείς θα σας δώσουμε το δικό μας μοντέλο, αλλά και χρήματα για να κάνετε το ίδιο με τους ανέργους που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, για να δουλέψουν σε κλάδους των οποίων τα προϊόντα θέλουμε να καταναλώσουμε».

Αυτά αποτελούν τα βασικά υλικά του «τείχους» που επιχειρεί να οικοδομήσει η γερμανική κυβέρνηση για  την αναχαίτιση του ανεξέλεγκτου κύματος ανεργίας, ιδίως των νέων, που πλήττει κυρίως την Ελλάδα,...
την Ισπανία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με πηγές του «Κ» από τον χώρο των Συμβούλων Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας.

Με απλά λόγια, αυτό είναι το γερμανικό δόγμα ενίσχυσης της απασχόλησης στον ευρωπαϊκό Νότο, που αναλυτικά μεταφράζεται στο εξής τρίπτυχο:

Μαζική μετανάστευση εξειδικευμένου και έμπειρου εργατικού δυναμικού στη Γερμανία και ένταξή τους στο γερμανικό σύστημα μαθητείας και στην αγορά εργασίας της, με κοινοτικούς κυρίως πόρους.

Διαμόρφωση ενός αντίστοίχου συστήματος μαθητείας σε κάθε χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, με στόχευση σε συγκεκριμένους παραγωγικούς τομείς. Επενδύσεις σε τομείς όπου οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

Τους άξονες αυτούς επιβεβαιώνουν στο «Κ» στελέχη του υπ. Εργασίας τα οποία έχουν ασχοληθεί επισταμένως με το Νο 1 κοινωνικό πρόβλημα της χώρας εδώ και τριάμισι χρόνια και βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία επ΄ αυτού με Γερμανούς και κοινοτικούς αξιωματούχους. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου παραδέχονται πως η απόπειρα εφαρμογής του γερμανικού μοντέλου ενίσχυσης της απασχόλησης πατά στο γεγονός ότι «δεν έχει διαμορφώσει η Ελλάδα από την πλευρά της το δικό της αντίστοιχο "εθνικό σχέδιο", πέρα από μια απλή διαχείριση του προβλήματος». «Οι μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές μοιάζουν με ένα κουστούμι ραμμένο με δεκάδες... μπαλώματα», σχολίασε χαρακτηριστικά στο «Κ» κορυφαίο στέλεχος στην οδό Πειραιώς.

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Γερμανία, όντας σε αναμφισβήτητη θέση ισχύος έναντι συνολικά του ευρωπαϊκού Νότου, φαίνεται να «καίγεται» πιο πολύ να μειώσει το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα από ό,τι η ίδια... η κυβέρνηση της Αθήνας. Και αυτό, γιατί η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να έχει συνείδηση των ελλείψεων της σε εργατικό δυναμικό -καθώς οι κατηγορίες από εργαζομένους που λείπουν από τη γερμανική οικονομία υπάρχουν, π.χ., στην ελληνική οικονομία- αλλά και των ελλείψεων της σε προϊόντα για τα οποία υπάρχει μια ορισμένη καταναλωτική ζήτηση.

Επείγουσα ανάγκη προσωπικού
Συγκεκριμένα, η γερμανική οικονομία χρειάζεται επειγόντως εργαζομένους στους τομείς του τουρισμού-επισιτισμού, της υγείας και της μεταλλουργίας για την κάλυψη δευτερευούσης σημασίας θέσεων, μιας και αυτές εν πολλοίς αποφεύγουν να τις καταλάβουν οι Γερμανοί νέοι σήμερα.

Ο γερμανικός «ΟΑΕΔ» (Bundesagentur fuer Arbeit) πρόκειται να πυκνώσει τις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε συγκεκριμένες γερμανικές επιχειρήσεις αρχικά ως «μαθητευομένου» (δηλαδή ως εκπαιδευομένου θεωρητικά από το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα και, ταυτόχρονα, πρακτικά από τις ίδιες επιχειρήσεις) και έπειτα, πιθανόν, ως «κανονικού».
Στο Βερολίνο πιστεύουν πως αυτή τη διαδικασία, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον Γερμανό επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Βέρνερ Χόιερ, ως πρόγραμμα «Erasmus» για όλους (σ.σ.: κατά το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στην Ε.Ε., «Erasmus»), θα ωφελήσει τόσο τη γερμανική όσο και την ελληνική οικονομία μεσο-μακροπρόθεσμα.

Και αυτό, γιατί η γερμανική οικονομία θα καλύψει άμεσα τα «κενά» της, ενώ η ελληνική θα έχει μετά 5-10 χρόνια ένα εξαιρετικά έμπειρο εργατικό δυναμικό στη διάθεση ins, όταν αυτό κάποια στιγμή επιστρέψει στην πατρίδα του.

Φθηνά προϊόντα

Ταυτόχρονα, οι Γερμανοί καταναλωτές ζητούν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα που προέρχονται από τον τομέα της ενέργειας, της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής αλλά και του τουρισμού στην Ελλάδα. Η παραγωγή τέτοιων προϊόντων απαιτεί αντίστοιχα φθηνή αλλά και εξειδικευμένη απασχόληση, η οποία, ως επί το πλείστον, δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Στις σκέψεις του Βερολίνου βρίσκεται η σταδιακή εισαγωγή του γερμανικού μοντέλου κατά πρώτο λόγο της μαθητείας και κατά δεύτερο των mini-jobs, αλλά και του kurzarbeit (σ.σ.: σύντομης εργασίας) στην Ελλάδα. Η εισαγωγή αυτή δεν θα γίνει «διμερώς», δηλαδή με μια απλή συμφωνία μεταξύ των Αρχών της Γερμανίας και της Ελλάδας, αλλά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει πως τα Λύκεια, ολόκληρο το πλέγμα της «μεταδευτεροβάθμιας» εκπαίδευσης αλλά ακόμα και τα ΤΕΙ της χώρας θα πρέπει να μετατραπούν σε γιγάντιες δεξαμενές φθηνής και μαθητευόμενης απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το κομμάτι αυτό του γερμανικού σχεδίου για την τόνωση της απασχόλησης στην Ευρώπη σκοντάφτει σε δύο εμπόδια. Το πρώτο ακούει στο όνομα «κοινοτικοί πόροι» και το δεύτερο στο όνομα «ελληνικές επιχειρήσεις».

Το ύψος του προϋπολογισμού των πόρων των ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ είναι βέβαιο πως οι όροι εκταμίευσης θα σκληρύνουν για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Από την άλλη μεριά, οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι αφενός κατά συντριπτική πλειονότητα πολύ μικρές και αφετέρου... απένταρες, λόγω της πολυετούς ύφεσης της χώρας.

Πακέτο 6 δισ.
Το πρόβλημα της χρηματοδότησης αλλά και του πολύ μικρού μεγέθους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ευελπιστεί να αντιμετωπίσει η Γερμανία μέσω των περιβόητων 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και την παροχή δανείων 1 δισ. ευρώ από τη γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα KfW προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού Νότου. Το κατά πόσο τα χρήματα αυτά θα πάνε σε ντόπιες επιχειρήσεις ή όχι μένει ακόμη να απαντηθεί. Πάντως, πηγές του «Κ» από επιχειρηματικούς κύκλους στο Βερολίνο αναφέρουν πως ακόμη υπάρχει έντονα αρνητική διάθεση για μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Και αυτό, λόγω της «γραφειοκρατίας» που συναντά κάθε υποψήφιος επενδυτής, αλλά και της έντονης ακόμη «πολιτικής αβεβαιότητας». Στο Βερολίνο δεν μπορούν ακόμη να... πιστέψουν πως δεν θα υπάρξει ένα νέο κύμα κοινωνικών αντιστάσεων στους κόλπους της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης. Εξάλλου, αν άρχιζαν να μεταναστεύουν μαζικά γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, τότε θα δημιουργούνταν πρόβλημα «κοινωνικής συνοχής» στην ίδια τη Γερμανία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 8ης Ιουνίου

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EKTAKTO, AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΣΑ!!!!!!!!! (Δεν ανήκω ουδόλως στον κάτωθι φορέα, το αναδημοσιεύω αυτούσιο όπως και το βρήκα λόγω της σημασίας ενός τέτοιων διαστάσεων γεγονότος εάν και εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο αληθές, όπου και δυστυχώς οι αποδείξεις απ’τον ίδιο φορέα είναι αμέτρητες, ανυπολόγιστης σημασίας και αναντίρρητες δυστυχώς, τα υπόλοιπα και υπολειπόμενα έγκεινται στη προσωπική κρίση/ και κατ’επέκτασιν προσωπική ευθύνη του καθενός απ’τους μέχρις εσχάτης λεπτομέρειας πληροφορούμενους Έλληνες) ΕΛΑΤΕ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Κ-Α-Ι ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΠΡΙΝ ΒΥΘΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΥΣΣΟ ΜΕ ΖΥΜΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ/ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘ’ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ/ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΡΡΕΕΙ, ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΛΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ, ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΔΙΧΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΟΠΟΙΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΩΝ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ!!! ΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ Η ΞΑΝΑΖΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΠΡΙΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΩΝ!!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΑΠΑΡΧΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΘΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΥΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ/ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ/ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!!! ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΛΟΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!!! (ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΥΣΙΩΣ):

ellhnkaichaos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_17.html

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ Ο.Ε.Α. , ΟΜΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ , ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,

(…) ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (…) ΩΣΤΕ (…) ΩΣΤΕ (…) Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (…) ΘΑ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΟΠΛΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ — ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ — ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ 450.000 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ” UCK ” KAI TOY ” UCC ” ( ” ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ” ) ΚΑΙ ΑΠΟ 650.000 ΑΣΙΑΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΧΑΤΖΑΡΟΦΟΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ — ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ — ΚΛΠ (…) —–
(…) ΣΥΡΙΖΑ (…) ΣΤΟ 32 % (…) —– —–ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ (…) ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΕΤΕ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ (…) ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ !!! —— —– ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ” Χ 1 ” ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΞΗ ΑΣΤΕΡΩΝ (…) . —— ΑΝΤ ‘ ΑΥΤΟΥ , Α / Α : ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΗΣ (…) – —-

prometheaneuropa.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου