Στη θάλασσα μπορούμε να βρούμε γλυκές ή αλμυρές πλάκες πάγου, ανάλογα με την προέλευσή τους.
Το νερό των παγόβουνων που προέρχεται από την αποκοπή των γήινων παγετώνων, είναι...
γλυκό και καθ' όλα πόσιμο.
Αντίθετα, τα στρώματα πάγου που δημιουργούνται από την ψύξη του βερού της θάλασσας δεν πίνονται, καθώς σε αυτά διατηρείται το αλάτι.
Το νερό των γλυκών παγόβουνων είναι πολύ καθαρό, δεδομένου ότι συνήθως βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες εστίες ρύπανσης.
Μάλιστα έχει γίνει πολυπόθητο προϊόν για κάποιους κυνηγούς των γκουρμέ πιάτων.
Έτσι, κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες, των εμφιαλώνουν και το πωλούν σε πολύ υψηλή τιμή.
Όσοι το δοκιμάζουν εκτιμούν το γεγονός ότι πίνουν ένα νερό που προέρχεται από χιόνι που έπεσε πριν από χιλιάδες χρόνια.
Άλλοι ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι είναι ιδιαίτερα άνοστο, καθώς δεν περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα.
1 σχόλια:
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΔΑΠ ΤΩΝ ΕΣΩΓΗΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ....
Δημοσίευση σχολίου