Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Οι καταθέσεις μου σε ελληνική θυγατρική τράπεζα στην Βουλγαρία είναι ασφαλείς;-Η μεταφορά καταθέσεων σε ελληνική τράπεζα στο εξωτερικό π.χ Εθνική Τράπεζα (Βουλγαρίας), κινδυνεύει από αλλαγή νομίσματος στη χώρα μας;

-Επίσης μεγάλη απορία μου... αν έχουμε δραχμή μια Δευτέρα πρωί πως θα γίνει πρακτικά; Χαρτονομίσματα δεν υπάρχουν. Πώς θα το ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο;Απάντηση: 
Οι καταθέσεις σε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών τελούν υπό την εγγύηση των εκεί αρχών. Όπως και οι καταθέσεις σε θυγατρικές ξένων τραπεζών στην Ελλάδα τελούν υπό την εποπτεία της ΤτΕ και της ΕΚΤ.

Η μεταφορά στη δραχμή θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να τυπωθούν τα νέα νομίσματα. Σε αυτό το διάστημα θα υπάρχει χάος το οποίο θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια μετά καθώς όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με ευρώ ή αντιπραγματισμό. Μετά από μια σκληρή λιτότητα με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική η δραχμή θα υποκαταστήσει το ξένο νόμισμα. Αν θυμάμαι καλά μέχρι τη δεκαετία του ’60 οι σημαντικές συναλλαγές γίνονταν σε χρυσές λίρες και όχι δραχμές.

Τέλος, οι καταθέσεις στη Βουλγαρία κινδυνεύουν από άλλους παράγοντες και όχι από ένα «κούρεμα» στην Ελλάδα.
 
Κ. Στούπας / capital.gr
*Αν η θυγατρικη ειναι νομικο προσωπο στη Βουλγαρια τοτε την εγγυηση των καταθεσεων την εχει η Βουλγαρια.
Αν δεν ειναι και ειναι απλο υποκαταστημα τοτε την εγγυηση την εχει η Ελλαδα. Το ιδιο ισχυει σε ολη την Ευρωπη.
Απο τις θυγατρικες στη Βουλγαρια μονο η Αλφα λειτουργει με υποκαταστηματα.

Ακόμη:
Κατεβάστε ~ Δραχμές
Κατεβάστε ~ Δραχμές σε χαρτονομίσματα (Νέα συλλογή) 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρωταει ενας ασχετος, και απαναταει ο ΙΔΙΟΣ ασχετος? για να σοβαρευτουμε λιγο!! https://www.youtube.com/watch?v=qafq2zfnnww

Δημοσίευση σχολίου