Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 - 15 λεπτά
Υλικά:
- Φύλλο σφολιάτας 1 κομμένο στα δύο κάθετα
- Μπανάνες 3 κομμένες σε ροδέλες
- Πραλίνα φουντουκιού
- Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
- Βούτυρο 25 γρ
- Αυγό 1 μόνο τον κρόκο
- Οδηγίες:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, τις σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε την ζάχαρη από πάνω.
Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε στα δύο κάθετα το φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές (βλ φωτ. υλικό), στο κέντρο βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, που την είχαμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς, από πάνω τοποθετούμε μπανάνες και πλέκουμε την σφολιάτα μας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο.
Χτυπάμε κι αραιώνουμε με λίγο λάδι τον κρόκο αυγού κι αλείφουμε τις πλεξούδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.
Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε στα δύο κάθετα το φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές (βλ φωτ. υλικό), στο κέντρο βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, που την είχαμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς, από πάνω τοποθετούμε μπανάνες και πλέκουμε την σφολιάτα μας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο.
Χτυπάμε κι αραιώνουμε με λίγο λάδι τον κρόκο αυγού κι αλείφουμε τις πλεξούδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.
chefoulis.gr
ΟΙ 40 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ - ΦΟΝΤΥ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου