Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η προδοσία της Πολωνίας από τον Τσώρτσιλ (Βίντεο)


Ενώ η Δύση είχε καταπιεί το τρομερό έγκλημα των Σοβιετικών στο Κατύν...

Στις 4 Ιουλίου του 1943, έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα,ο πρωθυπουργός της εξόριστης πολωνικής κυβέρνησης στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στρατηγός Βλάντισλαβ Σικόρσκι

Το αεροπλάνο που τον μετέφερε έπεσε στη θάλασσα στ'ανοιχτά του Γιβραλτάρ. Η έρευνα που έκαναν τότε οι Βρετανοί για τα αίτια της συντριβής, ήταν ότι παρουσίασε βλάβη το σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους.

Όμως, πολλοί πίστευαν πως άλλοι ήταν οι λόγοι...
και μιλούσαν έτσι για συνομωσία κατά της ζωής του στρατηγού Σικόρσκι ο οποίος εάν ζούσε, θα δημιουργούσε πρόβλημα στις σχέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, αφού δε θα αποδεχόταν την ''μοιρασιά'' της Ευρώπης που έθετε την Πολωνία υπό σοβιετική κατοχή.

Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, ο ίδιος ο Στάλιν είχε διατάξει τη δολοφονία του στρατηγού επειδή ο Βλάντισλαβ Σικόρσκι είχε ζητήσει να ερευνηθεί η σφαγή χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου από τους Σοβιετικούς.

Οι θεωρίες περί συνωμοσίας στηρίζονται, σύμφωνα με αυτούς που πιστεύουν σε αυτές, σε διάφορες συμπτώσεις: δίπλα στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον στρατηγό είχε σταθμεύσει ένα άλλο που μετέφερε τον πρέσβυ της Σοβιετικής Ένωσης, Ιβάν Μέσκι, και μικρή ομάδα Σοβιετικών στρατιωτών.

Στο Γιβραλτάρ, εξάλλου, από το 1941 ώς το 1943, δρούσε ο διαβόητος διπλός πράκτορας Κιμ Φίλμπι. Ο Βρετανός διπλός πράκτορας Κιμ Φίλμπι δολοφόνησε τον ήρωα της Πολωνίας, στρατηγό Σικόρσκι; ήταν ο τίτλος της βρετανικής Telegraph πριν από μερικούς μήνες.

Το 1967, ο Γερμανός θεατρικός συγγραφέας Ρολφ Χόχουθ είχε υποστηρίξει πως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ανησυχούσε τόσο πολύ για το πώς επηρέαζε ο Σικόρσκι τις σχέσεις του με τον Στάλιν, ώστε διέταξε την δολοφονία του Πολωνού ηγέτη. 

Δύο χρόνια αργότερα, όμως, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Χάρολντ Γουίλσον, που μελέτησε τον φάκελο Σικόρσκι, διαβεβαίωσε τη Βουλή των Κοινοτήτων πως επρόκειτο για ανυπόστατες φήμες. Ο Ρολφ Χόχουθ, πάντως, για να στηρίξει τη δική του θεωρία, ανέφερε ότι στα απομνημονεύματά του ο πάλαι ποτέ αντιπρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Μίλοβαν Τζίλας, έγραφε πως ο Στάλιν είχε προειδοποιήσει πως οι Βρετανοί μπορεί να επιχειρούσαν να σκοτώσουν τον Τίτο, όπως σκότωσαν τον Σικόρσκι.

*thnx to disi69


 



Ακόμη, μη χάσετε τη σειρά Β' ΠΠ κεκλεισμένων των θυρών:
Επ. 1 ~ Η συμμαχία Στάλιν & Χίτλερ
Επ. 2 ~ Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών (1ο μέρος)
Επ. 3 ~ Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών (2ο μέρος)
Επ. 4 ~ Ο Στάλιν, οι Ναζί & η Δύση
Επ. 5 ~ Η μοιρασιά της Ευρώπης
Επ. 6 ~ Η έναρξη του Ψυχρού Πολέμου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου