Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τα 10 ανδρικά σημεία σώματος που "μαρτυρούν" ασθένειες


Τι δείχνουν λοιπόν μερικά χαρακτηριστικά στο σωματότυπο, κυρίως των αντρών και τη μορφολογία του σώματος, πέρα από το ότι δεν είμαστε όλοι προορισμένοι για μοντέλα;

Κοντά πόδια και μακρύς κορμός

Ένας τέτοιος σωματότυπος μεταφράζεται σε ένα χαμηλό κέντρο βάρους και αυξημένη ικανότητα...
αλλαγής κατεύθυνσης με ταχείς ρυθμούς. Εκτός αυτού όμως, δηλώνει και αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων με τα χρόνια.
Για την ακρίβεια, σχετικές έρευνες δείχνουν ευθεία σύνδεση του μάκρους του ποδιού με την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, καθώς όσο πιο κοντό είναι το πόδι, σε ένα ίδιο μήκος κορμού, τόσο πιο μεγάλο είναι το ρίσκο καρδιακών θεμάτων μελλοντικά.


Μέση, μεγαλύτερη από την περιφέρεια

Οι άντρες που έχουν μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης από ότι περιφέρεια περιφέρειας έχουν δυο λόγους να ανησυχούν και να προβληματίζονται. Ο πρώτος αφορά την αυξημένη επικινδυνότητα καρδιακών παθήσεων και ο δεύτερος, την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στο δεύτερο σενάριο, το κοιλιακό λίπος, επηρεάζει την παραγωγή και λειτουργία της ινσουλίνης στον οργανισμό προκαλώντας στη συνέχεια τα σχετικά προβλήματα του διαβήτη τύπου 2.


Έχετε μια κάθετη πτυχή στο λοβό του αυτιού σας

Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι αυτή η κάθετη πτυχή στο λοβό του αυτιού, είναι ενδεικτικό σημάδι μελλοντικών προβλημάτων στην καρδιά και υπάρχουν και εκείνοι που βρίσκουν αυτή τη θεωρία, αβάσιμη και παράλογη.
Εσείς, για καλό και για κακό, κλείστε ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο σας, αν παρατηρείτε αυτό το διφορούμενο σημάδι στα αυτιά σας.


Παρατηρείτε ένα «υπόλευκο δαχτυλίδι» στον κερατοειδή σας

Το «δαχτυλίδι» που τυλίγει τον κερατοειδή σας και έχει υπόλευκο χρώμα, δεν είναι κάτι που πρέπει να αψηφήσετε, καθώς είναι ένδειξη υψηλών δεικτών χοληστερίνης. Αυτό το σημάδι στο μάτι, εμφανίζεται στους περισσότερους, όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά αν είστε ακόμα νέος και παρατηρείται αυτή την αλλαγή στο μάτι σας, σημαίνει ότι έχετε τόσο αυξημένη χοληστερίνη, ώστε να συσσωρεύεται στο λεπτό σημείο του κερατοειδούς και να χρίζει ιατρικής συμβουλής και αλλαγής τρόπου ζωής.


Έχετε κόκκινα μάτια

Πέρα από τους απλούς καθημερινούς λόγους, που μπορεί κάποιος να έχει κόκκινα μάτια, μια από τις πιθανότητες είναι η υπερκατανάλωση ασπιρίνης, ίσως, για πονοκεφάλους που επιμένουν ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ο λόγος που οι υποψίες πέφτουν στην ασπιρίνη είναι η δράση της όσον αφορά την επιβράδυνση του πηξίματος του αίματος και το γεγονός ότι έτσι το αίμα χάνει τη δύναμή του, πλημμυρίζοντας έτσι τα μικροσκοπικά αγγεία  του ματιού.


Αιμορραγείτε κάτω από τα νύχια

Αν παρατηρείτε σκούρες ή κόκκινες γραμμές κάτω από τα νύχια σας και πριν βιαστείτε να κλείσετε ραντεβού για μανικούρ, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το γιατρό σας γιατί οι μικρές αιμορραγίες τέτοιου τύπου είναι σημάδια ενδοκαρδίτιδας.
Αυτές οι γραμμές είναι θρόμβοι αίματος, που έχουν προκληθεί από την πάθηση της ενδοκαρδίτιδας, σε μια από τις βαλβίδες της καρδιάς και έχουν καταλήξει στα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα νύχια.


Είστε χλωμοί στο πρόσωπο

Αν είστε χλωμοί στο πρόσωπο, είστε κατά μια έννοια τυχεροί, καθώς παρουσιάζετε το μοναδικό σύμπτωμα της ηπατίτιδας, της ηπατικής ανεπάρκειας ή του ίκτερου, προβλημάτων που αφορούν δηλαδή το συκώτι, ένα όργανο που δεν «εκδηλώνεται» και όταν, τελικά, το κάνει είναι πολύ αργά.
Αν λοιπόν το χρώμα σας, δεν είναι τόσο ροδαλό όσο έχετε συνηθίσει να το βλέπετε, κάντε μια έρευνα παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά και είναι απλά κάτι παροδικό και αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, να έχετε το πλεονέκτημα της έγκαιρης διάγνωσης.


madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου