Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κεραυνός χτύπησε 19 άτομα μέσα στην Κνωσό! +vidΑσύλληπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού όταν κατά την περιήγηση Ρώσων τουριστών έπεσε κεραυνός με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ξένοι επισκέπτες και να επικρατήσει πανικός.

Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό


Επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και το όχημα άμεσης επέμβασης με γιατρό έσπευσαν στον χώρο των αρχαιοτήτων απ' όπου παρέλαβαν 17 άτομα και τους μετέφεραν στα νοσοκομεία της πόλης είτε για προληπτικούς λόγους είτε για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν, οι εννέα φέρουν τραύματα μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση 35χρονης Ρωσίδας, η οποία υπέστη ανακοπή. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Επί 45 λεπτά οι γιατροί της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η οποία ήταν επιτυχής.

Η γυναίκα αμέσως μετά εισήχθη στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε καισαρική τομή καθώς υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι είναι έγκυος. Αποδείχτηκε ωστόσο ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ίσχυαν. Η 35χρονη αμέσως μετά εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο Βενιζέλειο απευθύνθηκε και μία 38χρονη υπάλληλος του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Από την πτώση του κεραυνού η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και επειδή ένιωσε μούδιασμα στο χέρι, θεώρησε αναγκαίο να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι την διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό


Οι άλλοι τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.


Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 χθες το πρωί. Το γκρουπ των Ρώσων τουριστών βρισκόταν στην αρχή του πομπικού διαδρόμου μαζί με την ξεναγό όταν άρχισε να βρέχει δυνατά.

Κάποιοι μετακινήθηκαν κάτω από ένα μεγάλο πεύκο για να προστατευθούν από την βροχή ενώ άλλοι άνοιξαν τις ομπρέλες τους. Εκτιμάται ότι οι μεταλλικοί άξονες των ομπρελών «τράβηξαν» τον κεραυνό που «έσκασε» στα πόδια τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου