Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Eye Type ~ Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή που πληκτρολογεί με τα μάτια +vid


Ο Ευάγγελος Σκόδρας απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας για το 2015 από το EESTEC (Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) ανάμεσα σε 51 άλλες άλλες εφαρμογές Android που υποβλήθηκαν από 717 ερευνητές από 54 χώρες του κόσμου.

Επίσης, φέτος βραβεύθηκε και από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.


Ο Ευάγγελος Σκόδρας, υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών δημιούργησε την εφαρμογή «Eye Type», με την οποία επιτρέπεται σε χρήστες να πληκτρολογούν στο κινητό τους ή στο tablet τους χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών.

Πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία στη χρήση των κινητών συσκευών για την παροχή δυνατότητας επικοινωνίας κυρίως από άτομα που πάσχουν από σύνδρομα διαταραχών επικοινωνίας (νόσο ALS – Amyotrophic Lateral Sclerosis, LIS (Locked-In Syndrome) ή τετραπληγία και δεν είναι σε θέση να κινήσουν παρά μόνο τα μάτια.

Ο Σκόδρας γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι πλέον υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας. Τον Απρίλιο του 2011, εργάστηκε για 3 μήνες ως επισκέπτης ερευνητής στο Πολυτεχνείο (EPFL) της Λωζάνης στην Ελβετία. Η έρευνά του επικεντρώνεται στον τομέα της όρασης και των υπολογιστών και περιλαμβάνει τον εντοπισμό των ματιών, την παρακολούθηση του βλέμματος, τη μηχανική μάθηση, την ανίχνευση αντικειμένων και την παρακολούθηση.

http://www.ellines.com/good-news/21040-brabeio-se-ellina-gia-ereunitiki-efarmogi-eye-type/
Copyright © Ellines.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου