Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τέλος και ο τουρισμός ~ Οι λάθρο είναι αμέτρητοι. Υπάρχει πολύ βρώμα & ακαταστασία +pics


Κως: Αηδία αυτοί οι μετανάστες, λένε οι βρετανοί τουρίστες και απειλούν ότι δε θα ξανάρθουν

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα, (λαθρο)μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν έχουν κάνει «κατάληψη» στους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε κολαστήρια».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Dailymail την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, σε άρθρο της για το τι βιώνουν οι Βρετανοί που επιλέγουν το δημοφιλές ελληνικό νησί για τις διακοπές τους.


Εκεί φιλοξενούνται δηλώσεις της Anne Servante, μιας νοσηλεύτριας από το Μάντσεστερ η οποία πέρασε μια βδομάδα με τον άντρα της στην Κω, όμως δεν φαίνεται να το διασκέδασε και πολύ, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι (λαθρο)μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς».

«Στην Κω κάνουμε διακοπές δέκα συνεχόμενα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμα και ακαταστασία. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε σε ρεστοράν».

Μια οικογένεια από το Μπέρμινγχαμ που επισκέπτεται πρώτη φορά το νησί, σημειώνει: «Δεν έχουμε ξανάρθει ποτέ. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το νησί παραμείνει κέντρο φιλοξενίας (λαθρο)μεταναστών, δεν πρόκειται να το επισκεφθούμε ποτέ στο μέλλον».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τουρίστες που απολαμβάνουν το παγωτό τους συνυπάρχουν με (λαθρο)μετανάστες που συνωστίζονται κάτω από τα δέντρα προκειμένου να βρουν λίγη σκιά, δημιουργώντας μια εικόνα βγαλμένη από την κόλαση.

Σημειώνεται ακόμα ότι τουλάχιστον 6000 (λαθρο)μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα το νησί να πλημμυρίσει. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο άρθρο, κάθε βράδυ μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα οι παραλίες υποδέχονται νέους (λαθρο)μετανάστες, με τις προβλέψεις για το αν θα σταματήσει το φαινόμενο να είναι και οι πιο αισιόδοξες.
Συνολικά 18.456 (λαθρο)μετανάστες αποβιβάστηκαν το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος 2015 σε ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια, σε 466 περιστατικά που διαχειρίστηκε το Λιμενικό.

Για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα Μάιο τους… χιλιάσαμε (και με το παραπάνω…), τους εξ’ Ανατολών απρόσκλητους επισκέπτες μας, σε μια μόνο ημέρα (ενώ αρκετές άλλες φορές είχαμε πλησιάσει τους χίλιους ημερησίως).

Έτσι, σήμερα Πέμπτη:

Διακόσιοι εβδομήντα (270) λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στη χερσαία ζώνη του λιμένα Μυτιλήνης,
διακόσιοι επτά (207) στις περιοχές Μυτιλήνη, Πλωμάρι και Μανταμάδος ν. Λέσβου,
δύο (02) εντός του Λιμεναρχείου Καλύμνου,
πενήντα ένας (51) στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΝΑ'' ν. Λέσβου
δεκαπέντε (15) σε βραχώδη ακτή της περιοχής ''ΒΑΘΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ'' Λέρου
εννέα (09) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των ακτών της ν. Κω,
πενήντα επτά (57) στην περιοχή πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Νήσου Λήμνου,
σαράντα (40) στις βορειοανατολικές ακτές της ν. Φαρμακονησίου,
εβδομήντα τέσσερις (74) στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου,
τριάντα επτά (37) στην  περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑΣ» Λέσβου,
τριάντα τεσσάρων (34) στη θαλάσσια περιοχή Γριδίων ν. Χίου,
τριάντα οκτώ (38) στην περιοχή Παναγία Οινουσσών ν. Χίου,
έξι (06) στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» ν. Κω,
τριάντα πέντε (35) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Σάμου,
εβδομήντα επτά (77) στη θαλάσσια περιοχή ΣΥΚΑΜΙΑΣ ν. Λέσβου,
οκτώ (08) στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» ν. Κω,
σαράντα δύο (42) στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν. μ. από το λιμένα Πλωμαρίου και
δεκαέξι (16) πλησίον της περιοχής ''ΠΕΔΙ'' ν. Σύμης.

Σύνολο: 1.018 μέσα σε μια ημέρα, μόνο δια θαλάσσης!




Και μία λάθρο-selfie για το καλως σας ήρθαμε



Φυσικά καμία αναφορά δε γίνεται στην επίσημη άρνηση της Βρετανίας να δεχθεί την ποσόστωση που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την υποδοχή λαθρομεταναστών εντός των κόλπων της Ε.Ε. και είχε ως στόχο να αλαφρύνει το "βάρος" που φέρουν οι χώρες εισόδου, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Οι Βρετανοί τουρίστες αηδίασαν με τους απένταρους μετανάστες, τους χαλάνε τις διακοπές τους, δε θα ξανάρθουν, οι αφγανές πλένουν τα ρούχα των μωρών τους στη θάλασσα, τα παιδιά τους είναι ξυπόλητα και βρώμικα, ενώ οι πατεράδες τους κοιτούν τον ορίζοντα, σκεπτόμενοι το ταξίδι τους προς την Αθήνα και στη συνέχεια γιατί όχι στη Βρετανία.







1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αηδιαζουν αυτοι που μεθαν και γαμιουνται στο δερομο σαν τα σκυλια......

Δημοσίευση σχολίου