Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Άνοιξε σήμερα το taxis για τις φετινές δηλώσειςΆνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία για την υποβολή της φετινής δήλωσης λήγει στις...
30 Ιουνίου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση καθώς άργησε σημαντικά η έναρξη της περιόδου υποβολής (κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο).

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι τα εισόδηματά τους από μισθούς και συντάξεις καθώς και οι φόροι που τους αναλογούν και έχουν παρακρατηθεί έχουν προσυμπληρωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους τόκους που εισέπραξαν στην Ελλάδα από καταθέσεις.

Οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από ακίνητα ή από επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν τα έντυπα Ε2 και Ε3.
Αυτό είναι το βιβλιαράκι για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων (pdf)

Αυτό είναι το βιβλιαράκι για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων (pdf)

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την πληρέστερη ενημέρωση των φορολογουμένων, ανήρτησε στον ιστότοπό της (www.publicrevenue.gr) τον Οδηγό Συμπλήρωσης Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών Προσώπων.

Επιπρόσθετα με σκοπό την ενημέρωση των φορολογουμένων από τις κατά τόπους ΔΟΥ, η ΓΓΔΕ διοργανώνει στις 27/5/2015 επιμορφωτική ημερίδα των υπαλλήλων της με θέμα: «Δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων».

Σημειώνεται ότι από τις 2/6/2015 οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΓΓΔΕ καλώντας τον αριθμό 15515.

Με τις ανωτέρω δράσεις η ΓΓΔΕ αποσκοπεί στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, έτσι ώστε να προβούν στην έγκαιρη και απρόσκοπτη υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2015.
1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην αμελησετε, τρεχατε να δωσετε τους εαυτους σας...

Δημοσίευση σχολίου