Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αϊντεεέ... ~ Τουλάχιστον 717 νεκροί στη Μέκκα pics+vid


Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για αύξηση του αριθμού των νεκρών που ποδοπατήθηκαν όταν ξέσπασε πανικός σε περιοχή της Μέκκας όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος για να προσκυνήσει. 

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Σαουδική Αραβία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 717 νεκρούς προσκυνητές και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά το...
τραγικό δυστύχημα με την πτώση γερανού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 87 άτομα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Μίνα, σε μικρή απόσταση από την πόλη της Μέκκας. Οι τελευταίες αναφορές μιλούν για περίπου 805 τραυματίες. Tην Πέμπτη, oι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Έιντ αλ Άτχα.

Ακόμη δεν είναι σαφές το υπό ποιες συνθήκες ξέσπασε ο πανικός που εξελίχθηκε στη νέα τραγωδία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το περιστατικό πυροδότηθηκε κατά τη διάρκεια παραδοσιακής τελετής-αναπαράστασης που λέγεται «το λιθοβόλημα του διαβόλου».

Στην πόλη έχει κορυφωθεί αυτή την περίοδο ο αριθμός των πιστών που προσέρχονται για το ετήσιο προσκύνημα.







Οργή στο Ιράν

Το Ιράν επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία στα μέτρα ασφαλείας των Αρχών. Από τους 717 νεκρούς, τουλάχιστον οι 43 είναι ιρανοί πολίτες.

«Για λόγους που αγνοούμε» ένας δρόμος ήταν κλειστός στην περιοχή όπου οι πιστοί επιδίδονταν στον συμβολικό λιθοβολισμό του Σατανά, δήλωσε ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού του προσκυνήματος. «Αυτό προκάλεσε αυτό το τραγικό συμβάν» πρόσθεσε ο Σαΐντ Οχάντι, στην ιρανική τηλεόραση.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου