Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η μουσική επηρεάζει τη γεύση του κρασιού



Το πείραμα που καθοδηγήθηκε από τον ερευνητή Adrian North πραγματοποιήθηκε στο κοινό του που ήπιαν κρασί ακούγοντας συγκεκριμένη μουσική. Το κοινό ξεχώρισε αρχικά μερικούς ήχους και τους κατηγοριοποίησε με βάση τα χαρακτηριστικά της μουσικής όπως δροσερή, δυνατή, γλυκιά, αναζωογονητική!


Έπειτα τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ήπιαν κρασί είτε Cabernet Sauvignon είτε Chardonnay ακούγοντας ταυτόχρονα μουσική, ενώ κάποια άλλη ομάδα ατόμων έπιναν χωρίς να ακούνε μουσική. Από την ομάδα που έπιναν ενώ άκουγαν μουσική κάποιοι απολάμβαναν το κρασί τους υπό τη μελωδία του Tchaikovsky, που είχαν κατηγοριοποιήσει ως εκλεπτυσμένη, ενώ κάποιοι άλλοι συμμετέχοντες έπιναν το κρασί τους με γλυκιά και απαλή μουσική.

Όταν η δοκιμή αυτή ολοκληρώθηκε τα αποτελέσματα της έρευνας έδειχναν ξεκάθαρα ότι η μουσική έχει μεγάλη επιρροή στην αντίληψη μας για τη γεύση του κρασιού.

Τα άτομα που έπιναν το ίδιο κρασί ακούγοντας το γνωστό “Carmina Burana” του μεγάλου μουσικού Carl Orff χαρακτήρισαν τη γεύση του κρασιού ως δυνατή, ενώ μια άλλη ομάδα που έπινε το ίδιο κρασί υπό τους ρυθμούς των Νouvelle Vague και το τραγούδι “Just Can’t Get Enough” τη χαρακτήρισαν ως αναζωογονητική! Το συμπέρασμα από την έρευνα λοιπόν είναι να προσέχουμε τη μουσική που παίζει την ώρα που πίνουμε κάποιο ποτό καθώς μπορεί η γεύση του να μην είναι αυτή που νομίζουμε εκείνη τη στιγμή!


perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου