Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ρεκόρ Γκίνες του 2016 ~ Δείτε φωτογραφίες


Γιγάντια λαχανικά, γρήγορες χελώνες, άνθρωποι με 37 δόντια ή γιγάντια πόδια, όλα περιλαμβάνονται στην ετήσια ανασκόπηση του ρεκόρ Γκίνες για το 2016 που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Κορυφαία ρεκόρ της χρονιάς, ο Μπέρτι, ο Γιουσέιν Μπολτ των χελωνών, καθώς και ένας ερασιτέχνης κηπουρός που καλλιεργεί τερατώδη λαχανικά.


Ο Μπέρτι, μια νοτιοαφρικανική χελώνα λεοπάρδαλη «έτρεξε» 0,28 μέτρα/δευτερόλεπτο, τη μέγιστη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί από το συγκεκριμένο είδος, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1977.


Η 78χρονη Αν Ατκιν, καλλιτέχνης από το Ντέβον έχει 2.042 ξωτικά στον τεσσάρων στρεμμάτων κήπο της, ο οποίος είναι ανοιχτός για το κοινό από το 1979.


Ο 70χρονος Τζον Έβανς, παρόλο που είναι μονόφθαλμος και πάσχει από διαβήτη, κέρδισε το ρεκόρ Γκίνες για το «βαρύτερο αυτοκίνητο στο κεφάλι» (ισορρόπισε ένα Mini για 33 δευτερόλεπτα).


Ο Πιούριν, ένας σκύλος 9 ετών από την Τσίμπα της Ιαπωνίας, είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας, αφού έπιασε 14 μπάλες σε ένα λεπτό.


Ο 69χρονος Πίτερ Γκλέιζμπρουκ από το Νότινγκχαμ της Βρετανίας κέρδισε το ρεκόρ για το βαρύτερο καρότο στα χρονικά, βάρους 9 κιλών.



Οι πρώτοι άνθρωποι που έκαναν κουπί κατά μήκος του ποταμού Αμαζονίου, ο Βρετανός Αντον Ράιτ, αριστερά, και ο Ολλανδός Μαρκ ντε Ροντ χρειάστηκαν μόλις 32 ημέρες για να καλύψουν απόσταση 3.342 χιλιομέτρων σε συχνά εχθρικές συνθήκες, αψηφώντας πειρατές, κροκόδειλους και κινούμενη άμμο.


Ο ταχύτερος μαδητής πτηνών, Βίνσεντ Πίλκινγκτον, κέρδισε το ρεκόρ Γκίνες γιατί μάδησε μία γαλοπούλα σε 90' στη τηλεόραση.


Η γηραιότερη ιπτάμενη κυρία, Ντόρις Λόνγκ στα 101 της έσπασε τα δύο προηγούμενα ρεκόρ της (στα 87 και στα 100 της) πηδώντας από τον 94 μέτρων πύργο του Πόρτσμουθ.


Το ψηλότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο, ο 33χρονος Σουν Μινγκμινγκ με ύψος 2,37 και η ύψους 1,87 σύζυγος του Ξου Γιαν.


Ο 72χρονος Μπομπ Γουέιντ από το Τέξας κέρδισε το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο γλυπτό καουμπόικης μπότας με ύψος 10, 74 μέτρων.


Ο Μπιγκ Ρεντ, από το ράντσο Ελ Κογιότ στο Τέξας των ΗΠΑ έχει τα μεγαλύτερα κέρατα στον κόσμο με μήκος 2,92 μέτρα.



Το πιο μαλλιαρό κουνέλι στον κόσμο με μήκος γούνας 36,5 εκατοστά


Ο 20χρονος Τζέισον Ορλάντο Ροντρίγκες Χερνάντες από τη Βενεζουέλα, έχει τις μεγαλύτερες πατούσες στον κόσμο με μήκος 40 εκατοστά.


Ο 21χρονος Αντρέ Ορλτόφ από τη Γερμανία έκανε τον καλύτερο χρόνο τρεξίματος με μπότες σκι, 100 μέτρα σε 16 δευτερόλεπτα.


Το μεγαλύτερο καροτσάκι χοτ ντογκ στο Μισούρι των ΗΠΑ με μήκος 7 και ύψος 3 μέτρα.


Ο 27χρονος Βιτζέι Κουμάρ από το Μπανγκαλόρ της Ινδίας έχει 37 δόντια τα περισσότερα που έχουν βρεθεί σε ανθρώπινο στόμα μέχρι σήμερα.


Ο 56χρονος Αχάρια Μακουνούρι Σρινιβάσα από το Νιζαμαμπάντ στην Ινδία, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο στυλό στον κόσμο με μήκος 5,5 μέτρα και βάρος 37,23 κιλά.



Ο 21χρονος Τακαχίρο Ικέντα από το Τόκιο της Ιαπωνίας κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα κόλπα (83) με ΒΜΧ σε ένα λεπτό.


iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου