Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Σώζει ζωές ο δημόσιος αυτόματος απινιδωτής (Σιγά μην ασχοληθούνε οι Νεοέλλληνες)


Ο δημόσιος αυτόματος απινιδωτής είναι μια σωτήρια ιατρική συσκευή η οποία παραδόξως, κατ' εμένα εγκληματικά, λείπει από τους δημόσιους χώρους, με συνέπεια να χάνονται πολίτες...

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του δημόσιου απινιδωτή είναι η ευκολία χρήσης του από μη γιατρούς ελάχιστα εκπαιδευμένους.
Αρα μπορεί ένας πολίτης που θα έχει απλώς εκπαιδευτεί από τον δήμο να σώσει έναν άλλον!

H θέση «φωλιά» του απινιδωτή, που βρίσκεται (δυστυχώς) μόνο σε εμπορικά κέντρα του εξωτερικού, είναι...
εμφανής, προσβάσιμη, λειτουργική. Ενα σημαντικό βοήθημα στην τελική σωτηρία του ασθενούς είναι το γεγονός ότι, όταν ανοίξει το κουτί που φυλάει τον απινιδωτή, υπάρχει άμεση ειδοποίηση στο 166 για περιστατικό ανακοπής, ώστε ειδοποιείται ασθενοφόρο κατάλληλα εξοπλισμένο.


Πώς λειτουργεί ένας αυτόματος απινιδωτής;

1) Απλή τοποθέτηση στο στήθος.

2) Ανοιγμα του απινιδωτή.

3) Ο απινιδωτής αρχίζει να ομιλεί στα ελληνικά και να λέει τι πρέπει να γίνει!
Δηλαδή, αν διαπιστώσει θανατηφόρο αρρυθμία που χρειάζεται απινίδωση, τότε ζητά από τους διασώστες να τραβηχτούν και να μην ακουμπούν τον πάσχοντα και δίδει αυτόματα την κατάλληλη δόση ηλεκτρικής εκκένωσης, αλλιώς ζητά συνέχιση της μηχανικής υποστήριξης και χορήγησης άλλης υποστήριξης και επανάληψης της ηλεκτρικής ανάταξης. Αν είναι απλή λιποθυμία, δύσκολο να ξεφύγει από εκπαιδευμένο άτομο, τότε αναφέρει ότι δεν χρειάζεται ανάνηψη. Δεν υπάρχει περίπτωση να βλάψει με άσκοπη ηλεκτρική εκκένωση.



Να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν ότι εν τω μεταξύ έχει καταφθάσει βοήθεια από το τηλεφώνημα που έχει λάβει αυτόματα το ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας, πολίτες που σώζονται από θάνατο. Ανεκτίμητη αξία!

* Σ.σ.: Τώρα θα μου πείτε (!) τι σημασία έχει αυτό μπροστά στην... εθνική αντιμνημονιακή πάλη! Θα σας απαντήσει αυτός που είναι... ανάσκελα, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία!


Από τον Dr Ανδρέα Παπαμιχαήλ
Διευθυντής Καρδιολογικής ΙΑΣΩ GENERAL

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου