Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πόσο άχρηστοι ρε π@ύστη μου ~ Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017


Μας τα κάνανε τσουρέκια τόσους μήνες με τις αλλαγές στα απαράδεκτα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε κάθε χρόνο και τελικά... Δυο είναι τα καλύτερα ανέκδοτα:

- μείωση τελών κυκλοφορίας
- μείωση ΕΝΦΙΑ

Αμετάβλητα θα μείνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, καθώς αφού ελήφθησαν υπόψη από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτήν τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας). ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ


Οι παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι με τις συγκεκριμένες αλλαγές:

-Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

-Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

-Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.


Τέλη Κυκλοφορίας 2017


Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί ως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους. Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον κάτωθι πίνακα:




Εισαγγελέας δεν υπάρχει να ερευνήσει εάν πληρώθηκαν επιτροπές για να εμφανίσουν και πάλι το ίδιο σύστημα τελών;

Το μόνο που μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κάνει καλά. Το τίποτα.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα portals το δείχνουν λίγο η καθόλου. Είναι όμως μεγάλη τους ξεφτίλα. Υποτίθεται ότι τους δόθηκε η εξουσία για να την ασκήσουν και όχι για να επαναλάβουν εκείνα που τους παρέδωσαν, απαράλλαχτα από τεμπελιά και ανικανότητα. Έχω πειστεί ότι είναι πράγματι ανίκανοι ακόμα και για κείνα που φαίνονται μικρά και ασήμαντα....

Ανώνυμος είπε...

18 Νοεμβρίου 2016 - 10:00 μ.μ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.!!!!

Δημοσίευση σχολίου