Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Φορολογικές δηλώσεις φόρα παρτίδα στο Διαδίκτυο!


Στη φόρα, και μάλιστα διαδικτυακά, ετοιμάζεται να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών τα δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, όποιος είναι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet θα μπορεί να μπαίνει σε ειδική ηλεκτρονική λίστα και με το πάτημα ενός κουμπιού να βλέπει τι δήλωσε ο… γείτονας ή όποιος άλλος φορολογούμενος στην εφορία και τι φόρο πλήρωσε.

Με τον τρόπο αυτόν και με το… κοινωνικό κουτσομπολιό του τύπου "δες ο 'Χ' δηλώνει στην εφορία 10.500 και έχει 2 βίλες και 5 αυτοκίνητα" στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η κοινωνική πίεση δήλωσης των πραγματικών εισοδημάτων και θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που παρουσιάζουν την άλλη όψη του νομίσματος και υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή συνιστά κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κατάργηση του φορολογικού απορρήτου. Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Δ. Σπινέλης, με δηλώσεις του στον Ant1, περιλαμβάνεται στους υπέρμαχους του μέτρου.

"Ο μάγκας με τα 5 πολυτελή αυτοκίνητα και τις βίλες θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη φορολόγηση, δεν μπορεί να δηλώνει εισοδήματα που δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του", είπε, υποστηρίζοντας ότι η ενεργοποίηση του μέτρου θα ασκήσει κοινωνικές πιέσεις για τη δήλωση των πραγματικών εισοδημάτων.
Συνέχεια του άρθρου...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου