Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Λαθρομετανάστες έραψαν το στόμα τους (!) στην Αλεξανδρούπολη


Οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, την βλέπουν απλά ως πέρασμα για την Ευρώπη και τον πολιτισμό. Ας τους βοηθήσουμε και να τους διευκολύνουμε σε αυτόν τους το σκοπό, ανοίγοντας τα σύνορα προς τη Δύση. Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα, δεν δυνάμεθα να αντέξουμε περισσότερα και να βλέπουμε κάθε μέρα καταστάσεις εγκληματικότητας ή σαν αυτή:

Δύο Ιρανοί λαθρομετανάστες, ηλικίας 25 - 30 χρόνων, έφτασαν την Πέμπτη στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχοντας τα στόματά τους ραμμένα.

Είχαν πάρει τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου, αψηφώντας τον πόνο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου οι δύο νεαροί ήταν σε άσχημη κατάσταση, ωστόσο δεν επέτρεψαν στο ιατρικό προσωπικό να τους φροντίσει και αρνήθηκαν πεισματικά να τους αφαιρέσουν τα ράμματα από το στόμα τους.

Πάντως η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο έγινε κανονικά και κατάφεραν να τους πείσουν να κάνουν τα εμβόλια τους και να πάρουν τα φάρμακα που απαιτούνται.

Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο συμβάν καθώς οι νεαροί λαθρομετανάστες αρνούνται να βγάλουν τα ράμματα θέλοντας να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτό τον ακραίο τρόπο διαμαρτυρίας είχαν αντιδράσει Ιρανοί μετανάστες που πραγματοποιήσουν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας.
axiaplus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου