Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Ελλάδα ~ Ευρωπαϊκή χώρα με Ευρωπέους πολίτες


Αλλάζει ξανά ο νόμος για το κάπνισμα!

Τα Χριστούγεννα θα έχουν τον αντικαπνιστικό νόμο νούμερο... τρία!Από τη μια οι δήμαρχοι που ελέω εκλογών δεν πολυ-θέλουν να τον εφαρμόσουν, από την άλλη το Κράτος που ως συνήθως κάνει νόμους... για να τους κάνει και φυσικά οι καταστηματάρχες που ... αγαπούν τους θεριακλήδες, δεν ήθελε και πολύ, ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε περίπατο.

Έτσι αλλάζει και πάλι και μάλιστα ... οσονούπω! Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα” η διάρκεια ζωής του υπάρχοντος νόμου έχει ημερομηνία λήξης τα Χριστούγεννα (ούτε καν την 31η Δεκεμβρίου για να είναι γεμάτα τα μαγαζιά για το ρεβεγιόν).

Ως τότε υποτίθεται ότι θα τηρείται κατά γράμμα. Από κει και μετά ο νόμος θα γίνει ... αλά καρτ! Υπάρχει η σκέψη να μπει ωράριο.

Να απαγορεύεται,δηλαδή, το κάπνισμα ως τις δέκα το βράδυ και από τις δέκα και μετά να επιτρέπεται χωρίς κανένα περιορισμό.

Εξετάζεται και πάλι να διαχωριστούν τα καταστήματα (ολόκληρα αυτή τη φορά, όχι μισά, μισά) σε καταστήματα καπνιστών και μη.

Αυτό για όσα καταστήματα είναι κάτω από 100 τετραγωνικά. Για τα άνω των 100 τετραγωνικών θα επανέλθει το γνωστό μέτρο με τις ξεχωριστές αίθουσες.

3 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Κάτι σαν ...ραμαζάνι με ταμπάκο, να 'ούμ'! :-)

Κρασοπατήρ είπε...

Χα χα ωραίος!

Ανώνυμος είπε...

άντε επιτελούς !!!

Δημοσίευση σχολίου